Ο Πιστόριους μπλέκει σε καβγά σε μπαρ

Ο Πιστόριους μπλέκει σε καβγά σε μπαρ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέους μπελάδες μπήκε ο παραολυμπιονίκης Οσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για την εν ψυχρώ δολοφονία της συντρόφου του, καθώς σε μία πολυήμερη διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας βγήκε έξω να διασκεδάσει. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της οικογένειας, ο Πιστόριους το βράδυ του Σαββάτου πήγε σε μπαρ του Γιοχάνεσμπουργκ. Εκεί τον αναγνώρισε ένας άνδρας που άρχισε να του θέτει ερωτήσεις για την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας και τελικά τον έσπρωξε ακουμπώντας το δάχτυλο στο στέρνο του.

Θα επηρεάσει τη δίκη;

Η υπόθεση έφερε ξανά τον διάσημο αθλητή στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Νότιας Αφρικής, ενώ παραμένει άγνωστο αν το επεισόδιο θα επηρεάσει τις δικαστικές εξελίξεις. Οι τελικές αγορεύσεις της υπόθεσης πρόκειται να γίνουν στις 7 και 8 Αυγούστου.

Ο άνθρωπος με τον οποίο τσακώθηκε ο Πιστόριους είναι ο Τζάρεντ Μόρτιμερ, σύμφωνα με την εφημερίδα STAR του Γιοχάνεσμπουργκ και την κουτσομπολίστική ιστοσελίδα The Juice, και δίνει τη δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν.

Σύμφωνα με τον Μόρτιμερ, ο Πιστόριους είναι αυτός που προκάλεσε τον καβγά, λέγοντάς του ότι οι «φίλοι του τον πρόδωσαν στη δίκη», αναφερόμενος προφανώς σε κάποια από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία. Επίσης ο παραολυμπιονίκης είπε ότι είχε στη διάθεσή του υλικό που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα σ’ αυτούς τους φίλους του, αλλά δεν επρόκειτο να το κάνει. «Ηταν μεθυσμένος αλλά όχι πολύ. Εμείς πίναμε τεκίλα και θυμάμαι ότι σκέφτηκα ότι δεν μπορώ να στέκομαι να πίνω τη στιγμή που μιλάνε στους φίλους μου με αυτόν τον τρόπο». Επίσης ο Πιστόριους εξύβρισε την οικογένεια του προέδρου Ζούμα, προκαλώντας την οργή του Μόρτιμερ που διατηρεί φιλικούς δεσμούς με κάποιο από τα μέλη της. «Αρχισε να με σπρώχνει. Είχε πλησιάσει το πρόσωπό μου και εκείνη τη στιγμή τον έσπρωξα. Μια καρέκλα ήταν από πίσω του, παραπάτησε και έπεσε».

Αξίζει να σημειωθεί δεν επιτρέπεται να καταναλώνει αλκοόλ, σύμφωνα με τους όρους της εγγύησής του, αλλά, έπειτα από σχετικό αίτημα των δικηγόρων του, αυτός ο όρος έχει πάψει να ισχύει. Σε περίπτωση που κριθεί ένοχος για φόνο εκ προμελέτης, ο Πιστόριους κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή