Σαμαράς – Ρέντσι, με λαθρομετανάστευση ψηλά στην ατζέντα

Σαμαράς – Ρέντσι, με λαθρομετανάστευση ψηλά στην ατζέντα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πολιτική σκυτάλη από την προεδρία της Ελλάδας σε αυτήν της Ιταλίας αναμένεται να δώσει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια άτυπου γεύματος που θα έχει με τον πρωθυπουργό της γείτονος Ματέο Ρέντσι. Το ζεύγος Ρέντσι θα παραθέσει σήμερα γεύμα στο ζεύγος Σαμαρά, που βρίσκεται από χθες στη Φλωρεντία, ενώ θα ακολουθήσει ξενάγηση στην ιστορική πόλη, δήμαρχος της οποίας ήταν ο κ. Ρέντσι από το 2009.

Παρά το γεγονός ότι ο ευρωπαϊκός Νότος δεν φαίνεται να ακολουθεί κοινή περπατησία στο ζήτημα της οικονομίας, εξ ου και η ατζέντα Ρέντσι αντιμετωπίστηκε με επιφυλάξεις από τους Πορτογάλους, ο κ. Σαμαράς εκτιμά ότι τουλάχιστον στο ζήτημα της μετανάστευσης η ιταλική προεδρία στην Ε.Ε. μπορεί να συνεχίσει στον δρόμο που άνοιξε η ελληνική πλευρά. Ο Ελληνας πρωθυπουργός, όπως και η ιταλική κυβέρνηση άλλωστε, διεκδικεί περισσότερη αλληλεγγύη στο συγκεκριμένο ζήτημα και, φυσικά, περισσότερους πόρους για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

Σαμαράς και Ρέντσι είχαν σύντομη συνάντηση στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των «28», με τον Ιταλό πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει επιτυχημένη την ελληνική προεδρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT