Υψηλοί τόνοι μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

Υψηλοί τόνοι μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτική αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους πυροδότησε η σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, με την κυβερνητική εκπρόσωπο κ. Σοφία Βούλτεψη να αποδίδει στον ΣΥΡΙΖΑ παροχή πολιτικής νομιμοποίησης στην τρομοκρατία και την Κουμουνδούρου να απαντά κάνοντας λόγο για κυβερνητική γελοιότητα, ενώ στην ανταλλαγή ανακοινώσεων παρενέβησαν το ΠΑΣΟΚ και οι ΑΝΕΛ. Τη σύγκρουση πυροδότησε αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος απέδωσε (MEGA) σε τυχαίο γεγονός τη σύλληψη Μαζιώτη, σε λάθος που έκανε ο μέχρι προχθές καταζητούμενος, ενώ πρόσθεσε ότι ο Μαζιώτης διώκεται για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου και όχι για τις ιδέες του.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλης Κικίλιας αντέδρασε κάνοντας λόγο για «αστερίσκους» από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απέδωσε στον κ. Στρατούλη προσπάθεια απαξίωσης της Αστυνομίας. «Θέλω να πιστεύω ότι οι δηλώσεις του κ. Στρατούλη δεν απηχούν όλη την αξιωματική αντιπολίτευση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησα ομόνοια και “πριν αλέκτορα φωνήσαι” αρχίζω να ακούω και να βλέπω αστερίσκους. Μόνο από τυχαίο γεγονός δεν συνελήφθη», δήλωσε ο κ. Κικίλιας. Ο κ. Στρατούλης αντέδρασε με τη σειρά του και κατηγόρησε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για «πολιτική προβοκάτσια».

Ακολούθησε δήλωση της κ. Βούλτεψη ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ η αμήχανη σιωπή της πρώτης ημέρας για την επιτυχία της Αστυνομίας να συλλάβει τον τρομοκράτη Ν. Μαζιώτη έδωσε σήμερα τη θέση της σε ύποπτες δηλώσεις περί “λαθών” των τρομοκρατών. Διαπιστώνουμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να παρέχει πολιτική νομιμοποίηση στην τρομοκρατία». Αμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ: «Το βαρέλι της κυβερνητικής γελοιότητας δεν έχει πάτο», επισήμανε σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση «επικίνδυνη για τη δημοκρατία», για να ανταπαντήσει η κ. Βούλτεψη ότι «επικίνδυνοι για τη δημοκρατία είναι όσοι δεν καταδικάζουν απερίφραστα την τρομοκρατία». Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του τόνισε την αναγκαιότητα «ενιαίου μετώπου απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «ακατανόητη και λανθασμένη την άρνηση έκδοσης ακόμη και μιας σχετικής ανακοίνωσης» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκος Δένδιας ανέφερε (ΒΗΜΑ FM) ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται εξαιτίας των γενεσιουργών υλικών του ως κόμμα, φοβάται να πει ακόμη και το αυτονόητο» και πρόσθεσε ότι τον ενοχλεί που δεν υπήρξε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένα συγχαρητήριο τηλεφώνημα προς τον κ. Κικίλια, «με ενοχλεί ότι δεν υπήρξε μια απόλυτη καταδίκη της τρομοκρατίας». Ο τομεάρχης Δημόσιας Τάξης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Τσουκαλάς, αναφερόμενος στις δηλώσεις Στρατούλη (ΣΚΑΪ), τόνισε ότι «δεν είπε κάτι παράλογο ο κ. Στρατούλης. Θα μπορούσε να είναι τυχαίο, πολύ καλά έκαναν και τον συνέλαβαν. Το αν έπρεπε να συλληφθεί στο κέντρο της Αθήνας ή κάπου αλλού είναι ένα άλλο ζήτημα». Παρεμβαίνοντας στην αντιπαράθεση, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κ. Τέρενς Κουίκ επισήμανε ότι «είναι θλιβερός ο χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χωράνε απαράδεκτες πολιτικές κορώνες, όταν έχουμε πληρώσει τους τρομοκράτες με ποτάμι αίματος και μεγάλο εθνικό κόστος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή