Στο Μέγαρο Μαξίμου ο νέος δήμαρχος Πειραιά

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο νέος δήμαρχος Πειραιά

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και το θέμα των δικαστηρίων Περαιά βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Μώραλης χαρακτήρισε εποικοδομητικό το πνεύμα της, ενώ πρόσθεσε ότι συμφωνήθηκε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο διαρκούς συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης και δήμου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα που βαρύνουν την πόλη του Πειραιά.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, ο κ. Μώραλης είπε ότι δεν υπάρχει ταυτόσημη γραμμή με την κυβέρνηση και επανέλαβε τη θέση του ιδίου και του συνδυασμού του υπέρ του να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η πόλη του Πειραιά θα πρέπει να αποκτήσει κάποιον πόρο, κάποιο έσοδο από τη λειτουργία του λιμανιού, καθώς υφίσταται τις επιπτώσεις και την επιβάρυνση από τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται με επίκεντρο το λιμάνι. Αφησε, πάντως, ανοιχτό το ενδεχόμενο αντιδράσεων-κινητοποιήσεων στην περίπτωση που προχωρήσει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, καθώς, όπως είπε, «έχουμε κι εμείς στο μυαλό μας το τι πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε το συμφέρον της πόλης».

Οσον αφορά το θέμα των δικαστηρίων Πειραιά και το ενδεχόμενο μετακίνησής τους, ο νέος δήμαρχος είπε ότι συζήτησε με τον κ. Σαμαρά την αντίθεση όλων των φορέων της πόλης στο ενδεχόμενο αυτό και πρόσθεσε ότι «θεωρούμε εντελώς λάθος για τον Πειραιά να φύγουν τα δικαστήρια εκτός των ορίων της πόλης».

Αποτιμώντας συνολικά τη συνάντηση, ο κ. Μώραλης μίλησε για πολύ καλό κλίμα και ανταπόκριση από τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του στην κατεύθυνση να βοηθηθεί ο Πειραιάς και πρόσθεσε ότι σε επόμενη συνάντηση θα εξειδικευθεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή