Με άνοδο 0,19% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με άνοδο 0,19% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανευρη η χρηματιστηριακή συνεδρίαση με την καθαρή αξία των συναλλαγών να μην ξεπερνά τα 64 εκατ. ευρώ. Οι συνεδριάσεις του Ιουλίου εξελίσσονται σε ιδιαίτερα υποτονικούς ρυθμούς με την αγορά να δείχνει εμφανή αδυναμία να κινηθεί υψηλότερα. Είναι αξιοσημείωτο ότι μόλις ανεκόπη η εισροή φρέσκου χρήματος από τα ξένα χαρτοφυλάκια το χρηματιστήριο κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Οι ενδοκυβερνητικές κόντρες για την αξιολόγηση στο Δημόσιο ανατροφοδοτούν το πολιτικό ρίσκο της χώρας, καθώς όλο και περισσότεροι διεθνείς οίκοι θεωρούν ως πιθανό ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα το αργότερο μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Ταυτόχρονα τα μεγάλα ξένα χαρτοφυλάκια τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά τα «κόκκινα δάνεια», τις αποκρατικοποιήσεις και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, και προχωρούν σε περιορισμένες και επιλεκτικές τοποθετήσεις. Στο προσκήνιο παραμένουν οι τράπεζες που απορροφούν πάνω από το 60% των ημερήσιων συναλλαγών.

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης ενισχύθηκε οριακά σε ποσοστό 0,19% συμπλήρωσε τη δεύτερη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση και διαμορφώθηκε στις 1.152,32 μονάδες. Η μεικτή αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 70,237 εκατ. ευρώ εκ των οποίων κεφάλαια ύψους 6,61 εκατ. ευρώ αφορούσαν τα πακέτα, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς διαμορφώθηκε στα 72,643 δισ. ευρώ. Η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των σχεδίων αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής Τράπεζας, ενίσχυσε την τιμή της μετοχής της Πειραιώς που έκλεισε με κέρδη 4,11% στα 1,520 ευρώ. Αντίθετα η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση αμετάβλητη στα 2,410 ευρώ. Πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της Eurobank και της Alpha Bank που έκλεισαν αντίστοιχα με απώλειες 2,32% και 1,78%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή