Δύο λευκές σημαίες στη γέφυρα του Μπρούκλιν

Δύο λευκές σημαίες στη γέφυρα του Μπρούκλιν

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις αμερικανικές σημαίες που κοσμούν τους δύο πύργους της γέφυρας του Μπρούκλιν αντικατέστησαν άγνωστοι με δύο λευκές σημαίες, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Τα στοιχεία σχετικά με τους δράστες είναι λιγοστά, αλλά η αστυνομία της Νέας Υόρκης δεσμεύθηκε ότι θα τους εντοπίσει και θα τους επιβάλει την αρμόζουσα τιμωρία. Πλάνα από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης δείχνουν ότι τουλάχιστον πέντε άτομα βρίσκονταν στη γέφυρα λίγα λεπτά πριν από την αντικατάσταση των σημαιών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ενέργεια αυτή δεν πρόκειται να αντιμετωπισθεί ως ένα απλό αστείο, αλλά θα διεκπεραιωθεί επίσημη έρευνα για το συμβάν. «Θέλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα υπάρξει έρευνα για το ζήτημα», δήλωσε ο αναπληρωτής επίτροπος πληροφοριών και αντιτρομοκρατίας της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Τζον Μίλερ. «Οι υπεύθυνοι θα διωχθούν, εφόσον δεν αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα αυτά ως απλές φάρσες ή ως μορφή τέχνης», πρόσθεσε. Ο Μίλερ εξήγησε, επίσης, ότι θα απαγγελθούν κατηγορίες για παραβίαση χώρου, η οποία έθεσε σε πιθανό κίνδυνο τόσο τους παραβάτες όσο και άλλους πολίτες. «Δεν είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για το συμβάν», σχολίασε ο επίτροπος του αντίστοιχου τμήματος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Γουίλιαμ Μπράτον.

Τα πλάνα από το σύστημα ασφαλείας απεικονίζουν τέσσερα με πέντε άτομα να διασχίζουν τη γέφυρα την Τρίτη στις τρεις τα ξημερώματα τοπική ώρα. Στις 03.30 π.μ. περίπου ο προβολέας που φωτίζει τη σημαία από την πλευρά του Μπρούκλιν εμφανίζεται να σβήνει, ενώ το ίδιο συνέβη στον προβολέα από την πλευρά του Μανχάταν στις 03.42 π.μ. Στις πέντε και μισή το πρωί οι εργαζόμενοι που πραγματοποιούσαν έργα στη γέφυρα παρατήρησαν ότι οι αμερικανικές σημαίες είχαν αντικατασταθεί από λευκές.

Οι Αρχές της Νέας Υόρκης χρησιμοποίησαν ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, οι οποίοι σκαρφάλωσαν και κατέβασαν τις δύο σημαίες, οι οποίες υποθέτουν πως ήταν αμερικανικές σημαίες, οι οποίες είχαν ξεπλυθεί με χλωρίνη με αποτέλεσμα να σβηστούν το κόκκινο και το μπλε χρώμα από το πανί. Επίσης, εντοπίστηκαν δύο τηγάνια αλουμινίου, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί ώστε να καλυφθούν οι προβολείς κάτω από κάθε σημαία. Οι πύλες ασφαλείας κάτω από κάθε πύργο εντοπίστηκαν από την αστυνομία άθικτες και κλειδωμένες.

Μελετημένος σχεδιασμός

Οπως τόνισε ο Μίλερ, υπήρξε καλός προσχεδιασμός για την υλοποίηση του σχεδίου, ενώ οι άγνωστοι πιθανότατα είχαν εμπειρία στο να σκαρφαλώνουν σε γέφυρες και σκαλωσιές. Αν και το γεγονός προκάλεσε ενόχληση, οι αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης απέκλεισαν την πιθανότητα η υπόθεση να σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια και μάλλον δεν αφορά την πολιτική.

Οι δύο λευκές σημαίες απομακρύνθηκαν από τους πύργους της γέφυρας του Μπρούκλιν και αντικαταστάθηκαν από νέες. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης αναζητεί πλέον στοιχεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσπαθώντας να συλλέξει πληροφορίες για τους πιθανούς υπαίτιους της κακόγουστης αυτής φάρσας. Το έργο τους, ωστόσο, θα είναι αρκετά δύσκολο.

Περισσότερα από εκατόν είκοσι χιλιάδες οχήματα, τέσσερις χιλιάδες πεζοί και τρεις χιλιάδες ποδηλάτες διασχίζουν τη γέφυρα καθημερινά, σύμφωνα με πληροφορίες του τμήματος μεταφορών της Νέας Υόρκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή