Το τερπνόν μετά του ωφελίμου συνδύασε ο Μισέλ Σαπέν

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου συνδύασε ο Μισέλ Σαπέν

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Οικονομικών και Δημοσίων Λογαριασμών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν (φωτ.), είχε χθες συνάντηση με τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελη, στο γραφείο του τελευταίου. Οι επενδύσεις και η αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας και της Ευρωζώνης εν γένει βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο υπουργών. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσκεψη του κ. Σαπέν στην Ελλάδα είχε πρωτίστως άλλο χαρακτήρα. Ο Γάλλος υπουργός είναι ένας από τα πολλά εκατομμύρια τουριστών που επισκέπτονται φέτος την Ελλάδα. Απλώς λόγω θέσης συνδύασε τις διακοπές του με δουλειά!

Οι τιμές στα ξενοδοχεία το 2013 με πάνω από 70% ξένους πελάτες ήταν υπερδιπλάσιες από αυτά όπου το ποσοστό ήταν μικρότερο του 20% και η κύρια πελατεία τους είναι Ελληνες. Ειδικότερα, η μέση τιμή για τα ξενοδοχεία με περισσότερους ξένους διαμορφώθηκε στα 121,9 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ενώ η τιμή για τα ξενοδοχεία με Ελληνες επισκέπτες στα 54,4 ευρώ. Επίσης, το μέσο έσοδο ανά δωμάτιο που έχουν περισσότερους ξένους έφθασε το 2012 σε 14.324 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο που έχουν περισσότερους Ελληνες 8.144 ευρώ.

Το ΣτΕ θα αποφασίσει και για τις Κυριακές…

«Κουτσοί, στραβοί στον Αγιο Παντελεήμονα»… Επί παντός επιστητού, για οτιδήποτε συμβαίνει στην Ελλάδα σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο καλείται να αποφανθεί το ΣτΕ, καθώς όσοι θεωρούν εαυτούς αδικημένους καταθέτουν μια προσφυγή. Μετά τις αποφάσεις για τους ενστόλους, τα ειδικά μισθολόγια, το σχέδιο «Αθηνά» για τη συγχώνευση των πανεπιστημίων, την αξιολόγηση, τη διαθεσιμότητα, το Μνημόνιο και τόσα άλλα το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο καλείται να αποφασίσει και για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές του χρόνου. Την προσφυγή κατέθεσαν επαγγελματικές ομοσπονδίες εμπόρων και καταστηματαρχών, ζητώντας να ανασταλεί η απόφαση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η επιχειρηματολογία των εμπόρων που αναφέρουν ότι η απόφαση είναι «εξαιρετικά βλαπτική», καθώς λόγω του ανταγωνισμού αναγκάζονται να εργάζονται και τη μοναδική ημέρα της εβδομάδος που είχαν αργία.

Σχεδόν ένας μήνας πριν εκπνεύσει η προθεσμία (28 Αυγούστου) της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την Cyclon Ελλάς και η Motor Oil απέχει μόλις 1,87% από το να ελέγξει το 90% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της. Ετσι θα μπορέσει να κάνει χρήση της μεθόδου squeeze out και να ζητήσει τη διαγραφή της μετοχής από το χρηματιστήριο.

Το «ξέσπασμα» των τραπεζών

«Ξέσπασαν» χθες οι μετοχές των τραπεζών μετά τις ισχυρότερες πιέσεις των προηγούμενων εβδομάδων που τροφοδοτήθηκαν από την αβεβαιότητα για τα αποτελέσματα του stress test της ΕΚΤ αλλά και τη γενικότερη πολιτικοοικονομική κατάσταση. Με αιχμή τις μετοχές των τραπεζών ο Γενικός Δείκτης ξεπέρασε και πάλι το επίπεδο των 1.200 μονάδων, καλύπτοντας μεγάλο μέρος του χαμένου εδάφους. Ωστόσο, η ανησυχία παραμένει. Οπως σημειώνουν αναλυτές μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με το stress test, οι επενδυτές θα είναι επιφυλακτικοί και η αγορά θα εμφανίζει νευρικότητα.

Η θάλασσα μπορεί να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη

Στη Σαντορίνη θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Οκτωβρίου το 2ο διεθνές συνέδριο Thalatta με θέμα «Βιώσιμη θαλάσσια οικονομία σε νησιωτικές περιοχές». Το συνέδριο που διοργανώνεται από την Ηλιότοπος Συνέδρια έχει ως στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες ανάπτυξης του παράκτιου και θαλάσσιου τομέα, ενώ θα υπάρχουν ειδικές ενότητες με ζητήματα που αφορούν τη Σαντορίνη. Σήμερα ο «τομέας» της θάλασσας απασχολεί στην Ευρώπη 5,4 εκατ. εργαζόμενους και παράγει συνολική προστιθέμενη αξία ύψους 500 δισ. ευρώ. Υπολογίζεται ότι το 2020 οι θέσεις εργασίας θα έχουν αυξηθεί σε 7 εκατ. και η προστιθέμενη αξία σε περίπου 600 δισ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή