Ερχεται το «Fight Club» νούμερο δύο, αλλά σε graphic novel

Ερχεται το «Fight Club» νούμερο δύο, αλλά σε graphic novel

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Fight Club μέρος δεύτερο». Το εκπληκτικό βιβλίο του Αμερικανού συγγραφέα Chuck Palahniuk, που κυκλοφόρησε το 1996, με την επίσης εκπληκτική μεταφορά στη μεγάλη οθόνη τρία χρόνια αργότερα από τον σκηνοθέτη Ντέιβιντ Φίντσερ –ο σκηνοθέτης μοιάζει να ενστερνίστηκε το βιβλίο και απέδωσε με τον καλύτερο τρόπο τα χαοτικά συναισθήματα και τα αδιέξοδα– και τους Μπραντ Πιτ και Εντουαρντ Νόρτον σε μεγάλες ερμηνείες, αποκτά συνέχεια. Ο Palahniuk επιβεβαίωσε τη φήμη που τον θέλει να γράφει σίκουελ στο έργο του, το οποίο θα έχει τη μορφή γκράφικ νόβελ, θα κυκλοφορήσει σε δέκα τεύχη από την εκδοτική Dark Horse μέσα στο 2015 (πρώτο τεύχος αναμένεται τον ερχόμενο Απρίλιο) και κατά κάποιον τρόπο θα ασχολείται με την κρίση της μέσης ηλικίας.

Το δεύτερο μέρος είναι τοποθετημένο δέκα χρόνια μετά τα γεγονότα του βιβλίου/ταινίας. Ο ανώνυμος πρωταγωνιστής είναι πλέον παντρεμένος με τη Marla Signer και πατέρας ενός εννιάχρονου γιου, που ονομάζεται Τζούνιορ. Ο 52χρονος Palahniuk αναφέρει στη USA Today για το «Fight Club»: «Hταν ένα ηχηρό κατηγορητήριο για τους πατεράδες – όλα όσα είχα σκεφτεί πως δεν είχε κάνει ο πατέρας μου, συνδυαζόμενα με όσα οι συνομήλικοί μου παραπονιόνταν για τους δικούς τους πατεράδες. Τώρα, που βρίσκομαι στην ηλικία που ήταν ο πατέρας μου όταν τον κατηγορούσα, θέλησα να ξαναεπισκεφτώ τον κόσμο του “Fight Club” από την οπτική του πατέρα και να δω εάν τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα και γιατί επαναλαμβάνονται με αυτόν τον τρόπο». Στο πρώτο βιβλίο, ο πρωταγωνιστής βασανίζεται από αϋπνίες που ξυπνούν το καταστροφικό του alter ego, τον Tyler Durden, χαρακτήρας που θα υπάρχει και στη συνέχεια, όπως και οι Project Mayhem, η ομάδα των τρομοκρατών που ηγήθηκε: «Ο Tyler είναι κάτι που ίσως υπάρχει εδώ και αιώνες και όχι απλώς αυτός ο παραλογισμός που ξεφύτρωσε από το μυαλό του».

Σχεδιαστής του Graphic Novel θα είναι ο Καναδός Cameron Stewart, στο βιογραφικό του οποίου υπάρχουν αξιόλογες δουλειές για την DC και τη Marvel, και αν κρίνουμε από τα πρώτα σχέδια που έχουν αναρτηθεί στις διάφορες περί κόμικς ιστοσελίδες, οδηγούμαστε σε έναν λιτό και σκληρό σχεδιασμό. Ο ενθουσιασμός για το επερχόμενο γκράφικ νόβελ είναι διάχυτος, ωστόσο, κι όπως ήταν αναμενόμενο, ακούστηκαν αντιδράσεις του τύπου: «Ακόμη ένα βιβλίο καταστράφηκε». Κι όσον αφορά κάποια καινούργια ταινία, ακόμη δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Στη συνάντηση σε πάνελ των Chuck Palahniuk και Ντέιβιντ Φίντσερ για τα δεκαπέντε χρόνια της ταινίας «Fight Club» με τίτλο «From Page to Screen and Beyond» (από τη σελίδα στην οθόνη και ακόμη παραπέρα) στο Comic Con του Σαν Ντιέγκο, μία από τις μεγαλύτερες περί κόμικς συναντήσεις του πλανήτη που έλαβε χώρα τις ημέρες που πέρασαν, δεν ακούστηκε κάτι που να υπονοεί κινηματογραφική μεταφορά του δεύτερου «Fight Club».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή