«Αποκαλυπτήρια» για Ανδρες, πρεμιέρα με ΗΠΑ οι Εφηβοι

«Αποκαλυπτήρια» για Ανδρες, πρεμιέρα με ΗΠΑ οι Εφηβοι

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα Πυρηναία Ορη, και συγκεκριμένα στη γαλλική πόλη Πο, η εθνική μπάσκετ Ανδρών θα κάνει σήμερα (19.00, ANT1) τα «αποκαλυπτήριά» της (εκτός προληπτικά ο Πρίντεζης), αντιμετωπίζοντας τη Σερβία στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. Εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρύτερα, στο Ντουμπάι, η Εθνική Εφήβων (κάτω των 17 ετών) θα παραταχθεί απέναντι στην ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για την πρεμιέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Οι γεννηθέντες το ’97 και το ’98 ήταν μαθητές του δημοτικού το 2006, όταν η Εθνική έγραψε το έπος της νίκης επί των Αμερικανών στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας, και στον σημερινό αγώνα (20.00, OTE sport3HD) έχουν κρυφό πόθο και υψηλό κίνητρο για να γράψουν ιστορία και οι ίδιοι, κόντρα στην αμερικανική ομάδα που είναι το φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Η ελληνική ομάδα είναι ενισχυμένη με τους τέσσερις παίκτες της… μεγαλύτερης Εθνικής Εφήβων (Χαραλαμπόπουλος, Κόνιαρης, Μουράτος, Παπαγιάννης) και ελπίζει να αιφνιδιάσει τους Αμερικανούς. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Παπανικολάου, μπορεί να είδε την ομάδα του να συγκροτείται μόλις τρεις ημέρες πριν από την έναρξη του τουρνουά, θεωρεί, όμως, πως μπορεί να εκμεταλλευτεί την ποιότητα των παικτών του απέναντι στους παίκτες των ΗΠΑ για τους οποίους δεν υπάρχει ξεκάθαρη αγωνιστική εικόνα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υπερασπιστούν τα δύο χρυσά μετάλλια που κατέκτησαν στα ισάριθμα προηγούμενα Παγκόσμια, ενώ στο Παναμερικανικό πρωτάθλημα νίκησαν και στους 10 αγώνες που έπαιξαν.

«Δεν έχουμε άγχος για το αποτέλεσμα στον συγκεκριμένο αγώνα, όμως αυτό δεν αλλάζει τον στόχο μας, που είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε αναμέτρηση», υποστήριξε ο Παπανικολάου. Αύριο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα παίξει με τις Φιλιππίνες (17.45) και μεθαύριο με την Ανγκόλα (15.30).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT