Πρόσωπα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν γεννημένη στο Μπάρι το 1909 η διάσημη Ιταλίδα σοπράνο Λίτσια Αλμπανέζε (φωτ.), που απεβίωσε σε ηλικία 105 ετών. Μεγάλη δόξα της Μετροπόλιταν Οπερα, η Αλμπανέζε ήταν η επιτομή μιας μεγάλης σοπράνο που έδρεψε δάφνες με τη «Μαντάμα Μπατερφλάι» (που τραγούδησε πάνω από 300 φορές), όπως και με όλες τις όπερες του Πουτσίνι. Η θεατρική της εμφάνιση, η πλούσια και βαθιά φωνή της, η ψυχική επένδυση σε κάθε ρόλο και η πολύ ιδιαίτερη εμφάνισή της κατέστησαν την Αλμπανέζι ίνδαλμα της όπερας στις δεκαετίες του ’40, του ’50 και του ’60. Μπορούσε να τραγουδήσει καλά ακόμη και πολύ μεγαλύτερη.

…Εχει παίξει σε πάνω από 50 ταινίες της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ και παραμένει δημοφιλής. Η Ντέμπι Ρέινολντς είναι σήμερα 82 ετών και σε λίγους μήνες θα δεχτεί μεγάλη συγκίνηση στη διάρκεια της τελετής που θα οργανώσει προς τιμήν της το Screen Actors Guild, που αποφάσισε να την τιμήσει για τη συνολική προσφορά της. Ως περφόμερ, η Ντέμπι Ρέινολντς είναι ενεργή επί 66 χρόνια.

…H νέα ταινία του Γάλλου σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν έχει ως θέμα μια γυναίκα που με μια χημική ουσία αποκτά υπερφυσικές νοητικές ικανότητες. Αυτή την περίοδο, ο Μπεσόν προωθεί την ταινία του που έχει τίτλο «Lucy» και περιλαμβάνει ακόμη και ένα θεαματικό κυνήγι αυτοκινήτων στους δρόμους του Παρισιού, παρότι, όπως είπε, οι ταινίες δράσης τού φαίνονται πληκτικές. Ο Λικ Μπεσόν ήταν χθες στην Ταϊπέι για την προβολή και προώθηση της «Lucy».

…Ραντεβού με το πλατύ κοινό του για τις 5 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο δίνει ο Μάριος Φρα­γκούλης. Με αφορμή τη νέα, ακυκλοφόρητη ακόμη, διεθνή δισκογραφική του δουλειά με spiritual τραγούδια, ο Μάριος Φραγκούλης θα τραγουδήσει ζωντανά για το αθηναϊκό κοινό σε μουσική διεύθυνση του έξι φορές βραβευμένου με Grammy συνθέτη, ενορχηστρωτή και μαέστρου Jorge Calandrelli. Η συναυλία έχει τον τίτλο «Sing me an angel» και πραγματοποιείται για τους σκοπούς του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «I Live For Me – Ολα για τη ζωή μου». Εισιτήρια από 15 έως 85 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή