Ισχυροποίηση του δολαρίου λόγω Fed

Ισχυροποίηση του δολαρίου λόγω Fed

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο υψηλότερο επίπεδο 11μήνου αναρριχήθηκε χθες το δολάριο έναντι ενός «καλαθιού» ισχυρών νομισμάτων λίγο πριν από τη δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed). Οι επενδυτές στις αγορές συναλλάγματος προεξόφλησαν την επαναφορά της οικονομίας και κατ’ επέκταση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής σε ομαλά επίπεδα. Οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιώθηκαν από τα πρακτικά, όπου αναφέρεται πως «οι συνθήκες στην αγορά εργασίας βελτιώνονται ταχύτερα απ’ ό,τι αναμενόταν, επαναφέροντας την οικονομία αρκετά κοντύτερα στην ομαλότητα». Το ευρώ υποχώρησε κάτω από το ψυχολογικό όριο του 1,33 δολ. Εφθασε μέχρι το 1,3276 δολ. από το 1,3960 δολ. τον περασμένο Μάιο.

Στη Wall Street, η αποκρυπτογράφηση των προθέσεων της Fed ήταν σαφώς πιο μετριοπαθής. Η άνοδος των δεικτών S&P 500 και Dow Jοnes ήταν οριακή στο 0,07% και 0,09% λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. Στο κόκκινο είχαν ήδη κλείσει οι γενικοί δείκτες των 10 από τα 18 χρηματιστήρια στην Ευρώπη, καθώς επικράτησε προβληματισμός για τις επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης από την προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεων για κερδοφορία από τη δανέζικη Carlsberg. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε οριακές απώλειες 0,1%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή