«Να λυθεί η διαφορά Αθήνας – Σκοπίων»

«Να λυθεί η διαφορά Αθήνας – Σκοπίων»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα παρέμβαση πραγματοποίησε χθες η καγκελάριος Μέρκελ στη διένεξη για την ονομασία της ΠΓΔΜ, πιέζοντας προς την κατεύθυνση της άμεσης επίλυσης του ζητήματος. Μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής για τα Δυτικά Βαλκάνια, την οποία είχε συγκαλέσει η κ. Μέρκελ και στην οποία συμμετείχαν οι πρωθυπουργοί των Δυτικών Βαλκανίων και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ν. Γκρούεφσκι, εκδόθηκε από την καγκελαρία ένα κοινό ανακοινωθέν, στο οποίο οι συμμετέχοντες υπογραμμίζουν την ανάγκη να επιλυθούν το ταχύτερο δυνατόν τα εκκρεμή ζητήματα, χαρακτηρίζουν τη διένεξη ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια για το όνομα της ΠΓΔΜ ένα από αυτά και συμφωνούν ότι «αυτή η διαφορά πρέπει να λυθεί επειγόντως με διάθεση συμβιβασμού και από τις δύο πλευρές».

Επρόκειτο για την τρίτη αναφορά της κ. Μέρκελ στο θέμα αυτό μέσα σε λίγους μήνες, που δείχνει ότι η καγκελάριος επείγεται να κλείσει το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Τον Ιούλιο είχε χαρακτηρίσει τη διένεξη αυτή «ένα βάρος», ενώ σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από τις διακοπές της είχε αποκαλύψει ότι εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις και ότι έχει συζητήσει το θέμα και στις συναντήσεις της με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή