Γκολ… 1 δισ. ευρώ στο αγγλικό πρωτάθλημα

Γκολ… 1 δισ. ευρώ στο αγγλικό πρωτάθλημα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκαν οι μεταγραφές στους ομίλους της Πρέμιερ Λιγκ του αγγλικού ποδοσφαίρου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ομίλου συμβούλων επιχειρήσεων της Deloitte. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, οι ομάδες διέθεσαν 725 εκατ. στερλίνες (911,4 εκατ. ευρώ), αγγίζοντας νέο ρεκόρ μετά το προηγούμενο του 2013. Τότε οι μεταγραφές είχαν εκτιναχθεί στα 620 εκατ. στερλίνες (780 εκατ. ευρώ). Τα 725 εκατ. στερλίνες δεν περιλαμβάνουν τις συμφωνίες της τελευταίας στιγμής. Κατά τις εκτιμήσεις του BBC, το τελικό ποσόν ίσως φθάσει τα 835 εκατ. στερλίνες (1,05 δισ. ευρώ). Η λήξη της προθεσμίας πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου για τους βρετανικούς ομίλους, βέβαια, βρίθει φημολογιών και ψευδών ειδήσεων.

Πάντως, η καταληκτική ημέρα εφέτος (Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου) δεν σηματοδοτήθηκε από συμφωνίες για μεταγραφές ρεκόρ, όπως τα 85 εκατ. στερλίνες (106,9 εκατ. ευρώ) την αντίστοιχη ημέρα του παρελθόντος έτους. Το φετινό ποσόν ήταν της τάξεως των 55 εκατ. στερλινών (69 εκατ. ευρώ). Ωστόσο, συνήφθησαν αξιοσημείωτες συμφωνίες, δεδομένου ότι οι επιμέρους προπονητές επιδίωξαν να καλύψουν κενά στην άμυνα, να ενισχύσουν την ενίοτε ευπρόσβλητη μεσαία τους γραμμή ή να στρατολογήσουν «θανατηφόρους» τερματοφύλακες για τη νέα σεζόν. Αξίζει να επισημανθεί πως στις μεταγραφές των βρετανικών ομάδων πρωτοστατεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία εξασφάλισε για ένα χρόνο τον Κολομβιανό επιθετικό Ρανταμέλ Φαλκάο αντί 6 εκατ. στερλινών (7,5 εκατ. ευρώ). Επιπλέον, αγόρασε τον Ολλανδό αμυντικό Ντάλεϊ Μπλάιντ αντί 13,8 εκατ. στερλινών (17,34 εκατ. ευρώ).

Ο δικός της επιθετικός Ντάνι Γουέλμπεκ πουλήθηκε στην Αρσεναλ αντί 16 εκατ. στερλινών (20,1 εκατ. ευρώ), ενώ ο επιθετικός Χαβιέ Ερνάντεθ δόθηκε ως «δάνειο» στη Ρεάλ Μαδρίτης. Παράλληλα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέβαλε το υψηλότερο τίμημα όλων των ομίλων για να αποκτήσει τον Ανχελ ντι Μαρία από τη Ρεάλ, το οποίο ανέρχεται σε 59,7 εκατ. στερλίνες (75 εκατ. ευρώ). Ο δεύτερος ακριβότερος παίκτης αποδείχθηκε ο Αλέξις Σάντσεθ, τον οποίο πήρε η Αρσεναλ από την Μπαρτσελόνα αντί 35 εκατ. στερλινών (44 εκατ. ευρώ). Συνολικά, η Μάντσεστερ ξεπέρασε όλα τα ρεκόρ για τη συγκεκριμένη περίοδο μεταγραφών ως μεμονωμένος βρετανικός όμιλος. Ο προπονητής της Λουίς βαν Γκάαλ δαπάνησε σχεδόν 150 εκατ. στερλίνες, αν και ορισμένοι εκτιμούν ότι οι μεταγραφές φθάνουν τα 400 εκατ. στερλίνες (500 εκατ. ευρώ) και πλέον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT