Γαστρονόμος Σεπτεμβρίου

27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλο αφιέρωμα στην αυθεντική κουζίνα της Κύπρου

Ταξιδέψαμε στην Κύπρο και καταγράψαμε τις πιο αυθεντικές συνταγές μιας κουζίνας ζωντανής, φτωχικής και πλούσιας μαζί, με εκλεκτά προϊόντα και δυνατές γεύσεις. Με την ιδιαίτερη ταυτότητα ενός νησιωτικού τόπου, αλλά και τις επιρροές από δύση και ανατολή. 

Δοκιμάσαμε τα ξεχωριστά της προϊόντα, ενώ ντόπιες γυναίκες μας αποκάλυψαν τα μυστικά της μαγειρικής τους, μέσα από τις πεντανόστιμες συνταγές τους: πατάτες αντιναχτές, χοιρινό αφέλια, κουπέπια, καπαμάς, κούπες, σεφταλιές, φλαούνες, μουτζέντρα, κ.ά. 

Ακόμη, μαγειρικές με ροδάκιναψαροφαγικό μενού για το γιορτινό τραπέζι, αλλά και γρανίτες με τα τελευταία καλοκαιρινά φρούτα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT