Πρόσωπα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αθήνα αναμένεται η διάσημη Καναδή συγγραφέας Μάργκαρετ Ατγουντ (φωτ.) προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Megaron Plus στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 24 Σεπτεμβρίου (7 μ.μ.). Θα συνομιλήσει με τον Θανάση Λάλα για τις «Δυστοπίες και την ελληνική επιρροή πάνω σε αυτές». Την επομένη στις 25/9, θα υπογράψει βιβλία της στο Public του Συντάγματος (1 μ.μ.) και το βράδυ (7 μ.μ.) θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Κεντρική Αίθουσα) με θέμα «The Sybil in the Bottle: Greek Mythology in my Work».

…Λαμπερές παρουσίες είχε, όπως αναμενόταν, η πρεμιέρα της ταινίας «The Old Lady» του Ισραελ Χόροβιτς στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης. Τα φώτα της δημοσιότητας έκλεψε η 65χρονη Μέριλ Στριπ με τα γυαλιά της σε μαύρο σκελετό. Επισκίασε και την Γκλεν Κλόουζ που ήταν η άλλη μεγάλη παρουσία. Στην ταινία «The Old Lady» πρωταγωνιστούν ο Κέβιν Κλάιν, η Κρίστιν Σκοτ Τόμας και η Μάγκι Σμιθ. Η ταινία προβλήθηκε πρόσφατα και στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο.

…Aπό τις μεγάλες μορφές της λογοτεχνίας επιστημονικής φαντασίας, η συγγραφέας πολλών επιτυχιών, Ursula K. Le Guin βραβεύτηκε με το National Book Award για το σύνολο του έργου της. «Η Ursula K. Le Guin έχει μία εντυπωσιακή επίδραση σε γενιές αναγνωστών και κυρίως σε συγγραφείς στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο», αναφέρει η ανακοίνωση. «Εχει δείξει με ποιον τρόπο η σπουδαία γραφή θα διαγράψει την απαρχαιωμένη διάκριση ανάμεσα στη λογοτεχνία των δύο ταχυτήτων». Η απονομή θα γίνει στη Νέα Υόρκη, στις 19 Νοεμβρίου, από τον Neil Gaiman.

…Aν ακούσει κανείς τον Μπόνο να περιγράφει το νέο άλμπουμ των U2, θα τρέξει να το ακούσει αμέσως. Το περιγράφει ως «έκρηξη μυαλού». Επειτα από πέντε χρόνια, οι U2 έβγαλαν δίσκο, που περιέχει 11 νέα τραγούδια. Τα ερμήνευσαν ζωντανά στην παρουσίαση του νέου iPhone και του νέου smartwatch από την Apple. Ο Μπόνο λέει ότι είναι το πιο προσωπικό τους άλμπουμ. Και το κυριότερο, το διέθεσε δωρεάν στο iTunes για 500 εκατομμύρια χρήστες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή