H επιστροφή των flats!

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για χρόνια τα ψηλοτάκουνα παπούτσια ήταν το απόλυτο must της γυναικείας γκαρνταρόμπας με τους στιλίστες και τους σχεδιαστές να υποστηρίζουν ότι τονίζουν τη θηλυκότητα των γυναικών. Η σχεδιάστρια παπουτσιών Penelope Chilvers πλέον λανσάρει τα flat παπούτσια ως το πιο σέξι αξεσουάρ σε κάθε εμφάνιση και προσπαθεί να πείσει τον κόσμο της μόδας να ξεχάσει τα δωδεκάποντα. Οι διάσημες πελάτισσες της, μεταξύ των οποίων η Kate Middleton, η Elle McPherson, η Cate Blanchett και η Claudia Schiffer έχουν ήδη προτιμήσει τα αγαπημένα τους flats ακόμα και σε επίσημες περιστάσεις.

Οι γόβες προσθέτουν πόντους, δείχνουν τους γλουτούς πιο σμιλεμένους και κάνουν ένα απλό, μαύρο φόρεμα να φαίνεται πιο glamorous. Η Chilvers, παρόλα αυτά, επιμένει ότι πρέπει να τα αντικαταστήσουμε με ίσια παπούτσια που μας κάνουν να φαινόμαστε πιο όμορφες. Η δούκισσα του Κέμπριτζ άφησε τις LK Bennett, nude γόβες της για τις flat μπότες ιππασίας και απέδειξε ότι δεν είναι τα ψηλοτάκουνα αυτά που δίνουν στιλ στις εμφανίσεις μας. Η ίδια η σχεδιάστρια που έχει ύψος 1,57 τονίζει ότι τα παπούτσια χωρίς τακούνι ταιριάζουν ακόμα και σε πιο κοντές γυναίκες, αφού προσδίδουν αυτοπεποίθηση: «Περπατάς και φαίνεσαι πιο ψηλή με τα flats» λέει η Penelope εξηγώντας ότι «αισθάνεσαι άνετα σε αυτά, οπότε περπατάς και με περισσότερη αυτοπεποίθηση, κρατώντας ίσια τη σπονδυλική σου στήλη, ενώ έχεις καλύτερη στάση σώματος».

Εκτός από τα οφέλη της σωστής στάσης σώματος στην υγεία μας και στην ψυχολογία μας- καλύτερη αναπνοή, κυκλοφορία αίματος, πόνοι στην πλάτη κ.α.- τα flats μπορούν να συνδυαστούν άψογα με όλα τα κομμάτια της ντουλάπας μας και για όλες τις ώρες της ημέρας. Όπως λέει η σχεδιάστρια «είναι κατάλληλα για κάθε περίσταση, ακόμη και για γάμους». Δια του λόγου το αληθές η ηθοποιός Emma Thompson είχε εμφανιστεί στα βραβεία Sag στις αρχές της χρονιάς με μια μαύρη τουαλέτα και ασημένια flat σανδάλια κάνοντας την αρχή για τα ίσια παπούτσια και στο κόκκινο χαλί.

Η Penelope Chilvers δίνει στιλιστικές συμβουλές στις γυναίκες που θέλουν να συνδυάσουν την άνεση με την κομψότητα που προσφέρουν τα flats, προτείνοντας 6 σέξι συνδυασμούς: για all day εμφανίσεις, για απογευματινές με cocktail φορέματα, για office look, άνετα σύνολα για τα ψώνια και για βόλτες, για επίσημες περιστάσεις και για ρομαντικές εμφανίσεις. Οι flat μπότες ή οι μπότες με τακούνι μέχρι 5 εκατοστά είναι ιδανικές για all day looks και συνδυάζονται τέλεια με τζιν, φούστες αλλά και φορέματα maxi. Τα flat παπούτσια σε ασημί ή χρυσό χρώμα είναι ιδανικά για τα cocktail φορέματα που φοριούνται σε  απογευματινές εκδηλώσεις, ενώ για το γραφείο προτιμήστε τις μπαλαρίνες ή flats με ωραίες λεπτομέρειες, όπως χρυσό τακούνι ή  κορδέλα! Επιλέξτε flats με μαλακό ύφασμα και χρώμα που να συνδυάζεται εύκολα με τα περισσότερα ρούχα σας για άνετες βόλτες στην πόλη, ενώ αν θέλετε μια πιο ρομαντική εμφάνιση διαλέξτε τις ροζ, nude αποχρώσεις. Όσο για τις επίσημες εκδηλώσεις τα σανδάλια είναι ιδανικά, ειδικά όσα έχουν εντυπωσιακές λεπτομέρειες. Η Victoria Beckham, η Cate Blanchett αλλά και η Kate Middleton απέδειξαν άλλωστε ότι flats δεν αναδεικνύουν μόνο τις casual εμφανίσεις αλλά και την κομψότητα που επιβάλλεται να έχουμε κάθε φορά που βγαίνουμε από το σπίτι!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή