«Τσεκάρισμα» επιτρόπων στο πρότυπο της CIA

«Τσεκάρισμα» επιτρόπων στο πρότυπο της CIA

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από κόσκινο περνούν οι υπηρεσίες της Κομισιόν τους νέους επιτρόπους, τόσο ως προς το βιογραφικό τους, όσο κυρίως ως προς την περιουσιακή τους κατάσταση. Τα στελέχη της Κομισιόν προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι προτεινόμενοι επίτροποι δεν έχουν τρωτά στοιχεία, ενώ οι ίδιοι οι υποψήφιοι έχουν λάβει ξεκάθαρες εντολές να μελετήσουν διεξοδικά τα θέματα των χαρτοφυλακίων που θα αναλάβουν. Εναν αντίστοιχο έλεγχο πραγματοποιεί η CIA στις ΗΠΑ για τα υποψήφια μέλη του Κογκρέσου. Μάλιστα, ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ (φωτ.) φέρεται να έχει πει πως θα ήθελε να υπάρχει και στην Ευρώπη μία αντίστοιχη CIA, αλλά αμέσως παραδέχθηκε πως δεν ανησυχεί καθώς γνωρίζει ότι τον ρόλο αυτό –και μάλιστα με μεγαλύτερο ζήλο– θα διαδραματίσουν οι ευρωβουλευτές κατά τη διαδικασία ακρόασης των επιτρόπων που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 29 Σεπτεμβρίου.

Σημαντική είναι η στροφή των Ελλήνων πλοιοκτητών προς την ανερχόμενη αγορά της μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μέσω ειδικών πλοίων. Μόνο τον τελευταίο χρόνο έχουν προστεθεί 18 νέα πλοία στον ελληνόκτητο στόλο πλοίων LNG, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 50. Μάλιστα, πρόκειται για τα πιο νέα πλοία, καθώς η μέση ηλικία τους δεν ξεπερνάει τα 3,5 έτη. Ο κλάδος των πλοίων LNG αναμένεται να ενισχυθεί τους επόμενους μήνες, εφόσον συνεχιστεί το κλίμα έντασης στην Ουκρανία και οι κυρώσεις της Ε.Ε. προς τη Ρωσία οδηγήσουν τα κράτη-μέλη στο να αναζητήσουν φυσικό αέριο από άλλες περιοχές του κόσμου. Αυτό γιατί θα απαιτηθεί η μεταφορά του αερίου διά θαλάσσης.

Ράλι τιμών στο Λονδίνο

Μεγάλα κέρδη για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στο Λονδίνο προμηνύει η «τρελή» κούρσα των τιμών. Η μέση τιμή κατοικίας στη βρετανική πρωτεύουσα ξεπέρασε, τον Ιούλιο, για πρώτη φορά στην ιστορία το φράγμα των 500.000 στερλινών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Βρετανικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στις 515.000 στερλίνες, καταγράφοντας ετήσια αύξηση της τάξεως του 19%. Σημαντική αύξηση εμφάνισε και η στεγαστική πίστη, με τη συνολική αξία των στεγαστικών δανείων που χορηγήθηκαν να διαμορφώνεται στα 19,7 δισ. στερλίνες. Τα στοιχεία δεν συνάδουν με την άποψη ότι η αγορά «αποθερμαίνεται» και εντείνουν τις πιέσεις προς την κυβέρνηση για τη λήψη μέτρων.

Επιστροφή σε έναν κλάδο που γνωρίζει καλά

Επιστροφή στις ρίζες σηματοδοτεί η ανάληψη της θέσης συνεργάτη για θέματα στρατηγικής στην Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος από τον πρώην υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά. Η ενασχόληση με τον ασφαλιστικό κλάδο αποτέλεσε την πρώτη επαγγελματική δραστηριότητα του Θανάση Σκορδά, όταν το 1987 ξεκίνησε ως ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, για να αναλάβει έπειτα από μακρά και επιτυχημένη πορεία στον κλάδο, πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων. Από τη θέση αυτή αποχώρησε το 2004 για να αναλάβει γενικός γραμματέας Καταναλωτή στο υπουργείο Ανάπτυξης και μετέπειτα υφυπουργός.

«Μπαλάκι» οι ευθύνες για τον καφέ των 7,5 ευρώ

Μετά το περίπτερο στην Ακρόπολη, μία ακόμη ιστορία υπερβολικής ακρίβειας αποκαλύφθηκε: ο λόγος για την επιχείρηση που λειτουργεί εντός του Πύργου του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη και χρεώνει τον καφέ εσπρέσο 7,5 ευρώ. Για μία ακόμη φορά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ήρθαν εκ των υστέρων, μετά τις αποκαλύψεις, και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για επιχείρηση σε κεντρικό σημείο της πόλης. Εξαιρετικά ενδιαφέρον δε είναι ότι τόσο η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo όσο και του ΟΤΕ επιχείρησαν να επιρρίψουν αλλού την ευθύνη. Η πρώτη «έδειξε» ως υπεύθυνο τον ΟΤΕ, μισθωτή του Πύργου, υποστηρίζοντας ότι ο Οργανισμός έχει επιλέξει ανάδοχο για τη λειτουργία του κυλικείου. Ο ΟΤΕ από την πλευρά του τονίζει ότι η σχέση του με την επιχείρηση είναι σχέση υπεκμίσθωσης χώρου και δεν έχει καμία ανάμειξη στον τιμοκατάλογο. Τελικά καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι έφταιγαν οι καταναλωτές που πλήρωναν τον καφέ… χρυσάφι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή