H βία χτύπησε και το Τσάμπιονς Λιγκ

H βία χτύπησε και το Τσάμπιονς Λιγκ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αίμα σφραγίστηκε η πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ προχθές, καθώς πριν από δύο αγώνες σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια.

Σφοδρές ήταν οι συγκρούσεις μεταξύ οπαδών της Ρόμα και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με αποτέλεσμα δύο Ρώσους τραυματίες από επιθέσεις Ιταλών πριν από τον αγώνα που έληξε με σκορ 5-1 υπέρ της Ρόμα. Σε νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας νοσηλεύτηκαν ένας Ρώσος με τραύματα από μαχαίρι στο στομάχι και το μπράτσο, κι άλλος ένας που έφερε χτυπήματα στο κεφάλι, πιθανότατα από μπουκάλι. Κανένας από τους δύο δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του. Ετσι αντί να εορταστεί η επιστροφή της Ρόμα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από τρεις σεζόν, παρά λίγο να υπάρξει νέο δράμα, μετά τον φόνο ενός οπαδού της Νάπολι από «ούλτρας» της Ρόμα προ μερικών μηνών.

Στη διάρκεια του αγώνα της Ρόμα με την ΤΣΣΚΑ έγιναν νέα επεισόδια, με ανταλλαγή αντικειμένων ανάμεσα στους φανατικούς των δύο ομάδων και συγκρούσεις των Ρώσων οπαδών με το προσωπικό ασφαλείας στο «Ολίμπικο», ώσπου κατέφθασαν τα ιταλικά ΜΑΤ και επέβαλαν την τάξη.

Στην Ολλανδία η αστυνομία προέβη σε 56 συλλήψεις πριν από τον αγώνα του Αγιαξ με την Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς Γάλλοι οπαδοί επιχείρησαν να συγκρουστούν με χούλιγκαν του Αγιαξ αλλά και της… Ουτρέχτης στην ολλανδική πόλη. Οι αστυνομικοί παρενέβησαν πριν χειροτερέψουν τα πράγματα από το κατά πληροφορίες προκαθορισμένο ραντεβού στην Ουτρέχτη. Υπάρχει πλούσιο ιστορικό συγκρούσεων των χούλιγκαν της Παρί και της Ουτρέχτης, της οποίας οι οπαδοί έχουν αδελφοποιηθεί με αυτούς της Σεντάν και της Λιόν στη Γαλλία. Αλλοι 27 συνελήφθησαν στο Αμστερνταμ.

Τη στήριξή τους σ’ αυτούς που ζητούσαν αυτονόμηση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο ενόψει του χτεσινού δημοψηφίσματος, εξέφρασαν αρκετοί οπαδοί της Μπαρτσελόνα προχθές. Οι Καταλανοί ανέμιζαν σημαίες της Σκωτίας στο Καμπ Νου, ελπίζοντας μια μέρα να βρεθούν κι εκείνοι στη θέση να ψηφίσουν υπέρ της απόσχισης της Καταλωνίας από την Ισπανία.

Εντός αγωνιστικού χώρου όμως την ψήφο εμπιστοσύνης την άξιζε ο ΑΠΟΕΛ, αφού παρά την ήττα με 1-0 από την Μπαρτσελόνα ο πρωταθλητής Κύπρου έκλεψε τις εντυπώσεις και γύρισε στη Λευκωσία με το κεφάλι ψηλά. Ο Γιώργος Δώνης ξέρει ότι αν η ομάδα του εκμεταλλευόταν μάλιστα και κάποια από τις δυο – τρεις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, η Ευρώπη τώρα θα μιλούσε γι’ αυτήν.

Τελικά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο βρέθηκαν ο Τζερόμ Μπόατενγκ που σκόραρε στο 90ό λεπτό και χάρισε τη νίκη στην Μπάγερν στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι, ο Γιασίν Μπραχίμι που πέτυχε χατ-τρικ στο 6-0 της Πόρτο επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, αλλά και ο 18χρονος Λούκα Ζάχοβιτς, που ερχόμενος από τον πάγκο εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και ισοφάρισε για τη Μάριμπορ στις καθυστερήσεις, κάνοντας τον μπαμπά Ζλάτκο Ζάχοβιτς (γενικό αρχηγό της Μάριμπορ και πρώην παίκτη του Ολυμπιακού) να πλέει σε πελάγη ευτυχίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή