Ευ. Βενιζέλος: Δεν υπάρχει θέμα τρίτου δανείου

Ευ. Βενιζέλος: Δεν υπάρχει θέμα τρίτου δανείου

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο περιθώριο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα για νέο μνημόνιο. «Δεν υπάρχει θέμα τρίτου δανείου, τρίτου μνημονίου, εμείς θέλουμε να φύγουμε από τις έννοιες αυτές και από την έννοια της Τρόικας» επεσήμανε, δείχνοντας ότι, κατά το παράδειγμα της Ιρλανδίας, η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί εκτός ελέγχου ΔΝΤ.

«Το ΔΝΤ βρίσκεται μέσα την καρδιά της Ευρωζώνης όχι ως δανειστής επειδή διαθέτει κεφάλαια, αλλά επειδή διαθέτει τεχνογνωσία, αυτή όμως έχει μεταφερθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα άλλα ευρωπαϊκά όργανα και έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία εμείς να ακολουθούμε τις διαδικασίες και να χρησιμοποιούμε τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, να επανέλθουμε στην ευρωπαϊκή κανονικότητα», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, αξιολογώντας ως ιδιαιτέρως σημαντικό για την ελληνική προσπάθεια «το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει επανέλθει ήδη στις αγορές με πάρα πολύ καλούς όρους, δηλαδή με επιτόκια δανεισμού καλύτερα από τα επιτόκια δανεισμού του ΔΝΤ».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή