Ευρωζώνη: Επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας τον Σεπτέμβριο

Ευρωζώνη: Επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας τον Σεπτέμβριο

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη δείχνουν τα στοιχεία έρευνας της εταιρείας Markit για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της σχετικής έρευνας, ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων αγορών (PMI), ο οποίος αντανακλά τη δραστηριότητα στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών, υποχωρεί τον Σεπτέμβριο στις 52,3 μονάδες από 52,5 μονάδες τον Αύγουστο, και βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή του έτους.

Ο δείκτης από τον Ιούλιο του 2013 κινείται πάνω από το όριο των 50 μονάδων, που σημαίνει αύξηση της δραστηριότητας, αλλά η Markit ανέφερε ότι ο αναμενόμενος ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης είναι μόλις 0,3% για το τρίτο τρίμηνο.

Τα στοιχεία, που πιθανότατα θα αποκαρδιώσουν τους υπεύθυνους για την ευρωπαϊκή πολιτική, έδειξαν επίσης ότι οι επιχειρήσεις μείωσαν τις τιμές τους για 30ο κατά σειρά μήνα για να ενισχύσουν τις πωλήσεις τους.

Ο δείκτης PMI για τον γερμανικό μεταποιητικό τομέα υποχώρησε στις 50,3 μονάδες που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2013 και χαμηλότερος από τις προβλέψεις και των 32 οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters, ενώ ο γαλλικός κλάδος των υπηρεσιών συρρικνώθηκε μετά από μόλις δύο μήνες που κινήθηκε σε θετικό έδαφος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή