Δεύτερος φράχτης γύρω από τον Λευκό Οίκο

Δεύτερος φράχτης γύρω από τον Λευκό Οίκο

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

OΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Δεύτερος φράχτης κατασκευάστηκε κοντά στον Λευκό Οίκο με αποτέλεσμα οι τουρίστες αλλά και οι απλοί διαβάτες να εξωθηθούν σε μεγαλύτερη απόσταση από τον χώρο της προεδρικής κατοικίας. Η κατασκευή αυτού του δεύτερου φράχτη θεωρήθηκε απαραίτητη μετά την απόπειρα ενός βετεράνου του πολέμου του Ιράκ να εισβάλει στον Λευκό Οίκο.

Ο νέος φράχτης, που έχει ύψος περί το ενάμισι μέτρο, αποκλείει τμήμα του πεζοδρομίου στην πλευρά του Λευκού Οίκου που βρίσκεται επί της λεωφόρου Πενσιλβάνια και απέχει περί τα 2,4 μέτρα από την κανονική περίφραξη του χώρου.

Ο βετεράνος του πολέμου του Ιράκ Ομάρ Γκονζάλες, 42 ετών, πριν από μερικές ημέρες κατάφερε να σκαρφαλώσει τον περιμετρικό φράκτη του Λευκού Οίκου, που έχει ύψος περί τα 2,1 μέτρα, και διασχίζοντας τον κήπο του κτιρίου κατόρθωσε να εισέλθει από ανοιχτή πόρτα. Οταν συνελήφθη, αποκαλύφθηκε ότι ήταν οπλισμένος με μαχαίρι, ενώ στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν περί τις 800 σφαίρες. Συνελήφθη από άνδρες της Σίκρετ Σέρβις (που αποτελεί τη φρουρά του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και προστατεύει και τους ξένους ηγέτες που τον επισκέπτονται) και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Ομπάμα δεν βρισκόταν στο κτίριο τη στιγμή της εισβολής του Γκονζάλες. Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Σίκρετ Σέρβις, Μπράιαν Λίρι, ο αποκλεισμός του πεζοδρομίου είναι προσωρινός και θα ισχύσει για όσο χρόνο χρειαστεί ή καλύτερα μέχρι η υπηρεσία να αποσαφηνίσει τις λεπτομέρειες του συμβάντος του περασμένου Σαββάτου.

Σε επιτροπή της Βουλής

Η επιτροπή κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής των Αντιπροσώπων πρόκειται να συνέλθει για να εξετάσει το συμβάν στις 30 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλευρά του Λευκού Οίκου προς τη λεωφόρο Πενσιλβάνια είναι κλειστή στην κυκλοφορία των οχημάτων και αποτελεί τόπο όπου συγκεντρώνονται τόσο τουρίστες όσο και διαδηλωτές. Τις τελευταίες ώρες η περιοχή ήταν γεμάτη από άνδρες της Σίκρετ Σέρβις, κάποιοι από τους οποίους είχαν μαζί τους ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Σίκρετ Σέρβις εξετάζει τρόπους για ενίσχυση της ζώνης ασφάλειας γύρω από τον Λευκό Οίκο προκειμένου το κοινό να μην προσεγγίζει το κτίριο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή