Κατρακύλησε στις 1.088 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Κατρακύλησε στις 1.088 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πολιτικό κλίμα της χώρας καθορίζει το εύρος και την ένταση των ρευστοποιήσεων στο χρηματιστήριο. Η ελληνική αγορά μετοχών από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει εισέλθει σε μία παρατεταμένη περίοδο ανασφάλειας, καθώς δεν ξεκαθαρίζει το πολιτικό τοπίο γα το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και παράλληλα απέχουμε σχεδόν ένα μήνα από την ανακοίνωση των ευρωπαϊκών τεστ κοπώσεως για τις τράπεζες. Ουσιαστικά, το χρηματιστήριο είναι σε μία ιδιότυπη «ομηρία» όπου οι traders εκμεταλλεύονται την πολιτική αστάθεια και καθημερινά προχωρούν σε ρευστοποιήσεις προσδοκώντας να συναντήσουν τις τιμές των μετοχών σε χαμηλότερα επίπεδα τις επόμενες εβδομάδες. Η χθεσινή αρχική ανοδική αντίδραση προς τις 1.120 μονάδες, με μοχλό τις τραπεζικές μετοχές λόγω της κατάθεσης της τροπολογίας για τον αναβαλλόμενο φόρο στις τράπεζες, ήταν περιορισμένης χρονικής διάρκειας και δυναμικής.

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης υπέστη νέες μεγάλες απώλειες 1,63% και διολίσθησε στις 1.087,98 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 119, 925 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 1.123,74 μονάδες (1,60%) και κατώτερη στις 1.083,52 μονάδες (-2,03%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,53%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,93%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο κατέγραψαν μόνο οι μετοχές της Eurobank Properties (3,12%) και της Alpha Bank (1,61%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της MIG (-6,41%), της ΕΥΔΑΠ (-5,06%), της ΕΧΑΕ (-4,35%), της ΔΕΗ (-3,92%), της Viohalco (-3,21%), του ΟΤΕ (-3,17%), της Πειραιώς (-3,08%) και της Motor Oil (-3,06%). Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο σημείωσε μόνο ο δείκτης της Ακίνητης Περιουσίας (1,40%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή