Νέο πεντάστερο στην Αθήνα από την Domotel

Νέο πεντάστερο στην Αθήνα από την Domotel

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων θα λειτουργήσει στα βόρεια προάστια της Αθήνας το 2015. Τη διαχείρισή του θα αναλάβει ο ξενοδοχειακός όμιλος Domotel. Η ξενοδοχειακή μονάδα με την ανακατασκευή των κτιριακών της εγκαταστάσεων από την ιδιοκτήτρια εταιρεία προγραμματίζεται να λειτουργήσει, εκτός απροόπτου, τον προσεχή Μάιο. Το ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 86 δωματίων και μεγάλες συνεδριακές αίθουσες. Η Domotel, που εγκαινιάζει έτσι την ξενοδοχειακή της παρουσία στην Αθήνα, θα αναλάβει τη διαχείριση της μονάδας για 15 χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι δύο πλευρές –η ιδιοκτήτρια εταιρεία και η εταιρεία που θα αναλάβει τη διαχείριση– κατέληξαν στις λεπτομέρειες της συνεργασίας στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να υπογράψουν το συμβόλαιο της συμφωνίας.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ξενοδοχειακού ομίλου, Κωνσταντίνο Αλεξόπουλο, η Domotel ενδιαφέρεται για περαιτέρω ανάπτυξή της στον χώρο των μπουτίκ ξενοδοχείων πολυτελείας. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει ότι έως το τέλος του έτους η αλυσίδα θα έχει υπογράψει άλλο ένα συμβόλαιο συνεργασίας για την ένταξη ενός ακόμη ξενοδοχείου στην Domotel το 2015.

Επίσης, στρατηγική προτεραιότητα του ομίλου είναι η επέκτασή του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην τουρκική αγορά ως εφαλτήριο για τη διείσδυσή του στην Κεντρική Ασία. Στο πλαίσιο αυτό έχει κάνει συζητήσεις για την ανάληψη της διαχείρισης ή και την αγορά τουρκικών ξενοδοχείων και διερευνά περιπτώσεις ξενοδοχείων σε Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη και Αγκυρα.

O όμιλος της Domotel ελέγχει σήμερα (ιδιοκτησία ή διαχείριση) 6 ξενοδοχειακές μονάδες σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Καϊμακτσαλάν, Σύβοτα, Καρδίτσα και Ασπροπόταμο. Ο κ. Αλεξόπουλος τονίζει ότι το 2014 ήταν μία θετική χρονιά για την επιχείρηση και το 2015 αναμένεται να είναι ακόμη καλύτερη. Οπως λέει, ξενοδοχεία που τα προηγούμενα χρόνια είχαν άμεση εξάρτηση από την εγχώρια αγορά έχουν πλέον προσελκύσει τουρίστες από το εξωτερικό, όπως από Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία, ΗΠΑ και Καναδά με ειδικά ενδιαφέροντα που τους αρέσει η ελληνική ενδοχώρα. Για παράδειγμα ο όμιλος, σε συνεργασία με τους tour operators, προσφέρει πακέτα με σημείο αναφοράς τη γαστρονομία: «Εχουμε δημιουργήσει», λέει ο επικεφαλής του, «επισκέψιμα κελάρια με τοπικά κρασιά, πραγματοποιούμε γευσιγνωσία με τοπικά τυριά, δείχνουμε στους τουρίστες πώς να φτιάχνουν παραδοσιακές πίτες με χόρτα που έχουν μαζέψει οι ίδιοι από το βουνό, οργανώνουμε διαδρομές δίπλα στο ποτάμι με στάσεις για φαγητό και πολλά άλλα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή