Αναστολή ελέγχων για συμβάσεις ζητεί η ΚΕΔΕ

Αναστολή ελέγχων για συμβάσεις ζητεί η ΚΕΔΕ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσωρινή αναστολή των ελέγχων αναφορικά με τη νομιμότητα μετατροπής των συμβάσεων, μέχρις ότου ξεκαθαριστεί από την κυβέρνηση με σαφήνεια το περιεχόμενό τους, ζητεί με χθεσινή του ανακοίνωση το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας. Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό ζητεί άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, που συνεδρίασε χθες, σημειώνει μεν πως «ο έλεγχος νομιμότητας από την πολιτεία αποτελεί όχι μόνο αυτονόητο δικαίωμα, αλλά και καθήκον», ταυτόχρονα όμως υπογραμμίζει πως «δεν δεχόμαστε τον επανέλεγχο – επανακαθορισμό των κριτηρίων πρόσληψης που καθορίστηκαν και εφαρμόστηκαν κατά το χρονικό διάστημα που αυτές έγιναν. Εμμένουμε στην πιστή και αυστηρή εφαρμογή όσων προέβλεπαν οι σχετικοί νόμοι και τα προεδρικά διατάγματα, όπως είχαν αρχικά ψηφισθεί». Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ τονίζει πως «ουδεμία ευθύνη έχουν οι εργαζόμενοι για ενέργειες αρμοδίων οργάνων» και «ως εκ τούτου δεν συμφωνούμε στο να υποστούν, 10 και 15 χρόνια μετά, τις όποιες συνέπειες».

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ τονίζει ότι πάγια θέση του είναι η αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού των ΟΤΑ, σημειώνει όμως πως ο κ. Μητσοτάκης «εμμένει στον επιμερισμό των ποσοστών, διαδικασία με την οποία η ΚΕΔΕ έχει εξαρχής διαφωνήσει, θεωρώντας την αυθαίρετη και ενδεχομένως και αντισυνταγματική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT