Η έρευνα αποκαλύπτει τους στόχους των τρομοκρατών

Η έρευνα αποκαλύπτει τους στόχους των τρομοκρατών

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έρευνα της αντιτρομοκρατικής έφερε στο φως σχεδιάγραμμα, το οποίο αναφερόταν σε υποψήφιους στόχους τρομοκρατών. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η υπό έρευνα ομάδα σχεδίαζε να χτυπήσει γνωστό εφοπλιστή, ναυτιλιακή ξένων συμφερόντων αλλά και τον πρόεδρο του ΣΕΒ. Για παραβάσεις σχετικά με εκρηκτικές ύλες, την νομοθεσία περί όπλων και πλαστογραφία κατηγορούνται οι έξι νεαροί που συνελήφθησαν χθες σε επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Ορισμένοι εξ αυτών θεωρούνται από την ΕΛ.ΑΣ. ύποπτοι για συμμετοχή σε ένοπλες ληστείες στη Θεσσαλονίκη ενώ φέρονται να είχαν επαφές με άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, όπου φιλοξενείτο προσωρινά ο ένας συλληφθείς 26 ετών, καθώς και στην πατρική του οικία στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω αντικέιμενα: ένα πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας,121 φυσίγγια πυροβόλου όπλου 9 mm ,11 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, 16 φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαφόρων διαμετρημάτων, πτυσσόμενη μεταλλική αστυνομική ράβδος (γκλοπ), ηλεκτρονικός εξοπλισμός, δυο φωτοβολίδες πυρσοί, δύο δέκτες και ένας πομπός ενεργοποίησης πυροτεχνημάτων.

Ακόμη, σε δύο σπίτια ενός εκ των συλληφθέντων (30 ετών) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν: πλήρης αμυντική χειροβομβίδα, πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάζνικοφ, περίστροφο διαμετρήματος 38 mm , 5.000 ευρώ, αεροβόλο πιστόλι και αεροβόλο τυφέκιο. Ένας από τους συλληθέντες είναι υπήκοος Αλβανίας. Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικός εξοπλισμός και μικροποσότητα ινδικής κάνναβης. Οι έξι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες.

Ταυτόχρονα, σε παράλληλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, χθες το πρωί στο Βύρωνα συνελήφθη ένα άτομο στην κατοχή του οποίου αστυνομικοί βρήκαν σχέδια τρομοκρατικών επιθέσεων. Ο συλληφθείς δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές και αρνείται να συνεργαστεί μαζί τους. Για την υπόθεση έχει προγραμματιστεί στις 6.30 μ.μ έκτακτη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλη Κικίλια και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Δημήτρη Τσακνάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή