Δεύτερη ήττα για τον Παναθηναϊκό

Δεύτερη ήττα για τον Παναθηναϊκό

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Νέα ήττα για τον Ευρωπαίο Παναθηναϊκό, με 2-0 από την Εστορίλ στην Πορτογαλία και πλέον η πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ μοιάζει με θεόρατο βουνό. Με μηδέν πόντους στο ενεργητικό τους στις πρώτες δύο αγωνιστικές του 5ου ομίλου, οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να κάνουν το 2Χ2 στα ματς με την Αϊντχόφεν που ακολουθούν, για να αναζωπυρώσουν τις όποιες ελπίδες πρόκρισης, αλλά για να συμβεί αυτό, πρέπει να αλλάξει θεαματικά το αναιμικό πρόσωπο που έχουν δείξει μέχρι στιγμής στη διοργάνωση, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με εκείνο το εντυπωσιακό που είχε φανεί πέρυσι στο δεύτερο μισό της περιόδου.

Περισσότερο και από την ήττα από τη θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, προβληματίζει η κακή εμφάνιση. Με δύο ευκαιρίες όλες κι όλες μετά το σε βάρος του 2-0 και σ’ ένα σχεδόν άδειο γήπεδο που κάθε άλλο παρά πριμοδοτούσε την Εστορίλ με τη δύναμη της έδρας, ο Παναθηναϊκός πνίγηκε σε μια κουταλιά νερό. Δέχτηκε δύο «φτηνά» γκολ στις μοναδικές φάσεις που απειλήθηκε και πλήρωσε ακριβά τα λάθη του, χωρίς να έχει τη δύναμη να τα… ρεφάρει με παραγωγικό ποδόσφαιρο που θα δημιουργούσε ευκαιρίες για δικά του γκολ.

Η αρχική ενδεκάδα του Αναστασίου είχε αρκετές τολμηρές επιλογές που ξάφνιασαν όχι τόσο η καθεμία ξεχωριστά, αλλά επειδή συνέπεσαν όλες μαζί: οι Ντίνας και Ατζαγκούν είχαν συνυπάρξει εδώ και δύο χρόνια στο αρχικό σχήμα μόνο στο ματς της περασμένης Κυριακής με τη Νίκη Βόλου, ο Μπαϊράμι ξεκίνησε βασικός μόλις για δεύτερη φορά σε επίσημο παιχνίδι από τότε που χειρουργήθηκε, ο Τριανταφυλλόπουλος είχε πολύ καιρό να παίξει ως κεντρικός αμυντικός σε ματς με αυξημένο συντελεστή δυσκολίας, ο Πέτριτς κάτι αντίστοιχο ως «φουνταριστός», ο Κοτσόλης επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια έπειτα από δύο αγώνες που ο Στιλ έπαιξε βασικός χωρίς να δεχθεί γκολ και έμοιαζε να έχει ένα προβάδισμα.

Οι επιλογές αυτές λειτούργησαν καλά μόνο αμυντικά και μόνο για ένα ημίχρονο. Στο α΄ μέρος, η ελληνική ομάδα ούτε απείλησε ούτε και απειλήθηκε, σε ένα ματς χαμηλού ρυθμού με μηδενικές ευκαιρίες, όπου ο ένας έδειχνε υπερβολικό σεβασμό στον άλλο. Η εικόνα άλλαξε στο β΄ ημίχρονο κι αυτό επειδή η Εστορίλ άνοιξε από νωρίς το σκορ, όταν έπειτα από σόλο του Σεμπά στο 51΄, ο Κλέμπερ βρήκε δίκτυα αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής. Η αντίδραση του Παναθηναϊκού δεν ήταν η αναμενόμενη. Βγήκε μεν πιο ψηλά, αλλά δεν είχε τρόπους να απειλήσει.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Πορτογάλοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ στην επόμενη επικίνδυνη επίθεσή τους, όταν ο Καμπρέρα έκανε σε ρυθμό προπόνησης σέντρα από τα δεξιά και ο Αμάντο διαμόρφωσε με κοντινή κεφαλιά το 2-0. Το σκορ αυτό έμελλε να είναι το τελικό, καθώς πρώτα ο Καρέλης στο 77΄ κι έπειτα ο Ατζαγκούν σε τετ α τετ στο 88΄ έχασαν την ευκαιρία να δώσουν πιο ζωηρό χρώμα στο φινάλε του παιχνιδιού.

ΕΣΤΟΡΙΛ: Βάγκνερ, Ταβάρες, Αντερσον, Λόπες (46΄ Κλέμπερ), Εΐτι, Καμπρέρα, Σέμπα, Ράφαελ, Αμάντο (78΄ Γκονσάλβες), Νασιμέντο, Τόζε (62΄ Πράτα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Νάνο, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Ζέκα, Πράνιτς (75΄ Λαγός), Ντίνας (58΄ Δώνης), Ατζαγκούν, Μπαϊράμι (46΄ Καρέλης), Πέτριτς.

• Με ένα γκολ του Γιούρι Ζιρκόφ στο 93΄, η Ντιναμό νίκησε 1-0 την Αϊντχόφεν στη Μόσχα και με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, είναι ξεκάθαρα πλέον το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση του 5ου ομίλου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT