Ομολογία «βόμβα» για στημένο αγώνα

Ομολογία «βόμβα» για στημένο αγώνα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιξε το πρώτο στόμα στην υπόθεση στησίματος του αγώνα του ισπανικού πρωταθλήματος του 2011 μεταξύ της Λεβάντε και της Σαραγόσα, καθώς ο Γκάμπι Φερνάντεθ, νυν αρχηγός της Ατλέτικο Μαδρίτης, και τότε της Σαραγόσα, φέρεται να παραδέχθηκε χθες στις ισπανικές αρχές ότι έλαβε εντολές από τον σύλλογό του σχετικά με τον αγώνα που θα έκρινε την παραμονή της ομάδας.

Οπως αποκαλύπτει ο ισπανικός Τύπος, ο Γκάμπι προσήλθε αυτοβούλως στην Επιτροπή κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος στην ισπανική πρωτεύουσα και δήλωσε: «Εκανα εκείνο που μου ζήτησε η ομάδα μου».

Δεν διασταυρώνεται μεν η πληροφορία ότι έκανε λόγο για στημένο αγώνα, στον οποίο πέτυχε και τα δύο τέρματα στο νικηφόρο 2-1 της ομάδας της Αραγονίας, αλλά μίλησε για κάποια πληρωμή 85.000 με 90.000 ευρώ που έλαβε από τον σύλλογο πριν από τον αγώνα, αλλά επέστρεψε απείραχτη «χωρίς να ξέρω τι έγιναν τελικά τα χρήματα εκείνα», όπως φέρεται να κατέθεσε ο Γκάμπι.

Η ουσία της υπόθεσης έγκειται στο ότι οι αρχές υποπτεύονται ότι κάθε παίκτης της Σαραγόσα πήρε ένα μεγάλο ποσό στον λογαριασμό του πριν από το ματς που τυπικά χαρακτηρίστηκε πριμ από την ομάδα, αλλά καθένας παίκτης είχε εντολή να δώσει τα χρήματα σε παίκτη της Λεβάντε. Οι αρχές έχουν πληροφορίες για δωροδοκία κάθε παίκτη της Λεβάντε με 120.000 ευρώ.

Η κατάθεση αυτή, που κατά τον ισπανικό Τύπο «έπεσε σαν βόμβα» στην ακρόαση της επιτροπής, κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσες τις σημερινές καταθέσεις των ποδοσφαιριστών που έπαιζαν στη Λεβάντε, ενώ υπάρχει εκτίμηση για πιθανή τιμωρία του Γκάμπι ως συνεργού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή