Δύο νέες αποχωρήσεις από το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ

Δύο νέες αποχωρήσεις από το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη δύο παραιτήσεις υπεβλήθησαν χθες στη ΝΕΡΙΤ, η οποία λειτουργεί κατ’ ουσίαν χωρίς Εποπτικό Συμβούλιο. Την εξέλιξη αυτή προκάλεσε η παραίτηση του αναπληρωτή προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου Ανδ. Ζούλα, την οποία ακολούθησε η αποχώρηση της κ. Τατιάνας Καραπαναγιώτη. Μετά τις δύο αυτές παραιτήσεις, το συμβούλιο έμεινε πλέον με 3 μέλη (είχαν προηγηθεί οι αντίστοιχες του κ. Χρ. Χωμενίδη και προ έτους του κ. Σιμ. Σιμόπουλου), ενώ ο ιδρυτικός νόμος της ΝΕΡΙΤ ορίζει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει το εν λόγω όργανο με λιγότερα από πέντε μέλη.

Επισημαίνεται ότι στην παραίτησή του ο κ. Ζούλας καυτηρίασε το γεγονός ότι, ενώ τη Δευτέρα στη συνεδρίασή του το Εποπτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομοφώνως να αποδοκιμάσει συγκεκριμένες κυβερνητικές πρακτικές, η απόφαση αυτή ούτε δημοσιοποιήθηκε ούτε αναρτήθηκε στα Διαδίκτυο. Εξέλιξη, που ο κ. Ζούλας χρέωσε εμμέσως πλην σαφώς στον προεδρεύοντα του Ε.Σ. Θόδ. Φορτσάκη και εξέφρασε την ελπίδα, με την αυτοδιάλυση του Εποπτικού Συμβουλίου που επιφέρει η επιλογή του, «να αντιληφθεί έστω και τώρα η κυβέρνηση την αλυσίδα των λαθών που έχει διαπράξει».

Με επιστολή του εξάλλου προς το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, το μέλος του Δ.Σ. Θ. Καρούνος ζήτησε να τοποθετηθούν δημόσια τα μέλη του για τα πρόσφατα γεγονότα και σημείωσε ότι «εάν τα εναπομείναντα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου δεν ορίσουν νέο πρόεδρο και το νέο διοικητικό συμβούλιο, σε κλίμα, όμως, απόλυτης αξιοκρατίας και συναίνεσης και μακριά από οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση, η ΝΕΡΙΤ οδηγείται σε διάλυση».

Η κυβέρνηση δεν προέβη σε κανένα σχόλιο παρότι η δημόσια τηλεόραση είναι πλέον εντελώς ακέφαλη, καθώς υπενθυμίζεται ότι προσφάτως είχε παραιτηθεί και η ηγεσία του διοικητικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ – οι κ. Δ. Μακρυδημήτρης και Ρ. Μορώνης, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν προσωρινά από τον κ. Π. Μάη.

Ανακοίνωση για τη χθεσινή εξέλιξη εξέδωσε η ομοσπονδία των δημοσιογράφων (ΠΟΕΣΥ) η οποία προέταξε ως ιδανική λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ως είχε μέχρι το 2013!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή