6 έξυπνοι τρόποι για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας

6 έξυπνοι τρόποι για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φθινόπωρο είναι η εποχή που το ανοσοποιητικό σύστημα μας προδίδει αφού τα κρυολογήματα είναι συχνά! Για να μπορέσουμε να προφυλαχτούμε από τους πονοκεφάλους, τις βουλωμένες μύτες και τις αδιαθεσίες καλό είναι να φροντίσουμε τον εαυτό μας και να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας:

1.Yoga: Η yoga όχι μόνο μας βοηθάει να απαλλαχθούμε από το άγχος αλλά κάνοντας ορισμένες ασκήσεις μπορούμε να ενισχύσουμε τη λειτουργία του κυκλοφορικού, πεπτικού, νευρικούς και ενδοκρινικού συστήματος.  

2. Σωστή διατροφή: Δεν είναι μόνο τα μήλα που κρατούν μακριά το γιατρό αλλά όλες οι τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, προβιοτικά και βιταμίνες.

3.Συχνή γυμναστική: Εκτός από τη yoga και η έντονη γυμναστική μπορεί να μας προστατεύσει από κρυολογήματα αφού σύμφωνα με έρευνες όσοι γυμνάζονται περίπου 2-3 ώρες την εβδομάδα έχουν 10% λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν!

4. Διασκεδάστε: Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που είναι κοινωνικοί και βγαίνουν έξω είναι πιο ανθεκτικοί!

5. Μασάζ: 20 λεπτά μασάζ είναι αρκετά για να μειώσουν τα επίπεδα των ορμονών που δημιουργούν άγχος και εξασθενούν το ανοσοποιητικό μας!

6.Ύπνος: 8 ώρες ποιοτικού ύπνου μπορούν να μας προστατεύσουν από ασθένειες, να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας και να μειώσουν το στρες!

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT