Διχάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ τα «ανοίγματα» Τσίπρα

Διχάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ τα «ανοίγματα» Τσίπρα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διαφωνίες για το πλαίσιο προεκλογικών και μετεκλογικών διεργασιών αρχίζουν να αναδύονται στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κόμμα οδεύει στην τελική ευθεία οριστικοποίησης της στρατηγικής με την οποία θα πορευθεί προς τις κάλπες. Ετσι, ενώ ο γραμματέας του κόμματος κ. Δημ. Βίτσας έσπευσε, στον χαιρετισμό του στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, να απευθύνει κάλεσμα συνεργασίας προς την Αγ. Κωνσταντίνου, η διαφωνία της Αριστερής Πλατφόρμας σε μια τέτοια προοπτική αποτυπώθηκε σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα iskra.gr, με τίτλο «ΔΗΜΑΡ: αδελφή της αθωότητας ή ξαδέλφη της σκοπιμότητας;». Το τελευταίο διάστημα, τα στελέχη της εσωκομματικής μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αμβλύνει στις δημόσιες τοποθετήσεις τους την κριτική προς τις επιλογές του κόμματος, προκειμένου να μην κατηγορηθούν ότι υπονομεύουν την προσπάθεια για εκλογική επικράτηση. Ωστόσο, μέσω του συγκεκριμένου ιστότοπου, συνεχίζεται η διαφοροποίηση. Στο άρθρο για τη ΔΗΜΑΡ, που υπογράφει ο Ανδρέας Ζαφείρης, η συμμετοχή του κόμματος του κ. Φ. Κουβέλη στην τρικομματική κυβέρνηση χαρακτηρίζεται «διαρκές έγκλημα» και γίνεται λόγος για πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την προσπάθεια «νεκρανάστασης της ΔΗΜΑΡ». «Συστημικοί κύκλοι, μπροστά στο ενδεχόμενο του “ατυχήματος” μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, προετοιμάζουν εταίρους, ώστε στο όνομα της “συμμαχίας” και της ανάγκης για διεύρυνση να “αμβλυνθούν” οι ριζοσπαστικές αιχμές», αναφέρει.

Η αποτύπωση των διαφορετικών προσεγγίσεων στο ζήτημα των συμμαχιών και συνεργασιών αναμένεται ότι θα τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου θα αποτυπωθούν οι θέσεις και διαθέσεις των δύο πλευρών. Η εξεύρεση σημείου ισορροπίας αποτελεί την επόμενη πρόκληση για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το τελευταίο που θα επιθυμούσε η ηγετική ομάδα στην παρούσα συγκυρία είναι επιστροφή στο κλίμα εσωστρέφειας και πολυφωνίας.

Στην Κουμουνδούρου συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία για την εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, στο πλαίσιο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ενώ, παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη το 3ο Φεστιβάλ Νεολαίας του κόμματος, που πραγματοποιείται στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να συμμετέχει αύριο, στις 7.30 μ.μ., σε εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Συμμαχία για την ανατροπή στην Ευρώπη» μαζί με τους Πάμπλο Ιγκλέσιας, ευρωβουλευτή του ισπανικού κινήματος PODEMOS και Μαουρίτσιο Λαντίνι, γ.γ. της ιταλικής FIOM. Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Πιερ Λοράν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT