Γενέθλια, με επιστροφές και… γεύματα

Γενέθλια, με επιστροφές και… γεύματα

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θέλει μεγάλη αναπνοή για να σβήσεις 40 κεριά»! Το είπε χαριτολογώντας στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, την παραμονή της χθεσινής εκδήλωσης για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Ν.Δ., υπό τη σκιά της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Ο χθεσινός εορτασμός είχε σχεδιαστεί εξαρχής να εκπέμψει το μήνυμα της ενότητας και της προοπτικής, ενόψει και μιας δύσκολης εβδομάδας, με τρόπο εκκωφαντικό: Με την παρουσία δύο πρώην πρωθυπουργών (Μητσοτάκης και Καραμανλής), ιστορικών στελεχών της παράταξης, υπουργών, πρώην υπουργών, αλλά και προσώπων που άφησαν αποτύπωμα στις σελίδες της πρόσφατης ιστορίας της Ν.Δ., όπως ο Θ. Ρουσόπουλος, η επαναφορά του οποίου στο πολιτικό προσκήνιο προξένησε εντύπωση και ποικίλα σχόλια. Και με μια ενωτική ομιλία του κ. Σαμαρά, ο οποίος, πλην του οδικού χάρτη με τις συντεταγμένες της μεταμνημονιακής εποχής, επρόκειτο να απευθύνει ανοικτή πρόσκληση επιστροφής όλων στις κομματικές ρίζες…

Η ανταπόκριση δεκάδων μεσαίων στελεχών, τα οποία τα τελευταία χρόνια είτε απομακρύνθηκαν είτε μετακινήθηκαν σε άλλους πολιτικούς χώρους (κυρίως στους ΑΝΕΛ), υπήρξε ενθαρρυντική για τους διοργανωτές. Η πιο πολυσυζητημένη πρόσκληση, ωστόσο, υπήρξε αυτή του Θ. Ρουσόπουλου. Για τους γνωρίζοντες, οι κ. Σαμαράς και Ρουσόπουλος είχαν ιδιαίτερα καλή σχέση στο παρελθόν. Οταν ο πρωθυπουργός δέχθηκε την εισήγηση στενών συνεργατών του, του άνοιξε την πόρτα για επιστροφή στη Ν.Δ. Οχι όμως και για τον κ. Γ. Βουλγαράκη.

Το πιο ενδιαφέρον ίσως από όλα, είναι ότι ο άλλοτε ισχυρός άνδρας των κυβερνήσεων Καραμανλή επιχειρεί το come back σε μία στιγμή όπου το κλίμα καχυποψίας μεταξύ «σαμαρικών» και «καραμανλικών» εντείνεται εκ νέου. Παρότι ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός δεν δίνει κανένα δικαίωμα, βουλευτές που προέρχονται από τη λεγόμενη καραμανλική πτέρυγα, εσχάτως απασχολούν όλο και πιο συχνά την επικαιρότητα, και όχι μόνο.

Η πρόσφατη σπουδή του κ. Γ. Βλάχου να συνυπογράψει την άποψη του κ. Απ. Τζιτζικώστα ότι χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία μπορεί να προκύψει έπειτα από παραίτηση του κ. Σαμαρά, μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε από το Μαξίμου. Κι ας έκαναν ότι δεν την άκουσαν… Τα τελευταία 24ωρα, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ενημερώθηκαν από τα ΜΜΕ ότι μετά το πέρας του εορτασμού, εν ενεργεία βουλευτές της «καραμανλικής» πτέρυγας επρόκειτο να συναντηθούν σε ταβέρνα. Η σύναξη επελέγη να διοχετευθεί και στον Tύπο, με τη διαρροή ότι «ίσως θα έρθει και ο Καραμανλής», που διαψευδόταν από τους συνεργάτες του.

Ολοι, ωστόσο, αντιλαμβάνονται γιατί η Ν.Δ. γιορτάζει τα γενέθλια σε κλίμα περίσκεψης. Ακόμη και οι σύζυγοι των βουλευτών, που για πρώτη φορά προσκλήθηκαν από τη σύζυγο του πρωθυπουργού στην οικία Σαμαρά, δήλωναν αποφασισμένες να μοιραστούν μαζί της τις αγωνίες που βιώνουν στο σπίτι τους, για να τις μεταφέρει στον πρωθυπουργό…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT