Κατάσταση ετοιμότητας για τη Χρυσή Αυγή

Κατάσταση ετοιμότητας για τη Χρυσή Αυγή

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα «κατάσταση ετοιμότητας» ετοιμάζεται να τεθεί η Βουλή, ενόψει του ενδεχομένου να προσέλθουν στο κτίριο του Κοινοβουλίου, για να μετέχουν στη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Περιστατικά εκδήλωσης προκλητικών εκ μέρους τους ενεργειών κατά το παρελθόν δεν επιτρέπουν εφησυχασμό, πολύ περισσότερο που την τελευταία φορά η εμφάνισή τους στον ναό της Δημοκρατίας συνοδεύτηκε και από τη… διοργάνωση μίνι διαδήλωσης «μετά συνθημάτων» και εκδήλωσης επιθετικών διαθέσεων έξω από την πόρτα της Ολομέλειας, με τη συνδρομή συγγενών και χρυσαυγιτών που υπηρετούν στα γραφεία της Χ.Α. στη Βουλή.

Για να παραστούν, βεβαίως, οι προφυλακισμένοι έξι βουλευτές, θα πρέπει να υποβάλουν σχετικό αίτημα και σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο εμφανίζονται θετικές οι δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, αν υποβληθεί ένα τέτοιο αίτημα -κάτι που πιθανολογείται σφόδρα- είναι έτοιμες να παράσχουν άδεια τόσο στον Νίκο Μιχαλολιάκο, που είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, όσο και τους υπόλοιπους πέντε βουλευτές του κόμματος που κρατούνται, για να μεταχθούν και να εμφανιστούν στη Βουλή. Αλλωστε και στο πρόσφατο παρελθόν οι εισαγγελικές αρχές, που είναι αρμόδιες για τους κρατούμενους στις φυλακές, είχαν παράσχει σχετική άδεια και οι προφυλακισμένοι της Χρυσής Αυγής είχαν εμφανιστεί στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης και της ψηφοφορίας για την άρση της ασυλίας τους κατόπιν δικαστικών αιτημάτων.

Ανάλογη άδεια αναμένεται να δοθεί και στον Στάθη Μπούκουρα, βουλευτή που είχε εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής και κρατείται -ο μόνος- στις φυλακές Ναυπλίου. Ο Στάθης Μπούκουρας έχει κρατήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα διακριτές αποστάσεις από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, διαφοροποιούμενος και κατά το στάδιο της πολύμηνης ακροαματικής διαδικασίας από τη γραμμή του κόμματος σε σχέση με τις δικαστικές έρευνες για την εγκληματική δράση της οργάνωσης.

Παρόντες μπορεί, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από δικαστικές πηγές, να είναι στη Βουλή, πλην των προφυλακισμένων, και οι βουλευτές οι οποίοι είναι ελεύθεροι με διάφορους περιοριστικούς όρους.

Εν προκειμένω, ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της σύζυγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια, στην οποία έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της κατ’ οίκον κράτησης. Για όσους έχουν περιοριστικούς όρους, η Δικαιοσύνη έχει επιτρέψει την παρουσία τους στη Βουλή για την άσκηση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων. Ανάλογη ευχέρεια παρουσίας στη Βουλή έχει δοθεί και σε εκείνους, όπως η κ. Ζαρούλια, που κρατούνται στην οικία τους, ώστε να μεταχθούν στη Βουλή συνοδεία αστυνομικών οργάνων, που έτσι κι αλλιώς τους φρουρούν επί 24ώρου βάσεως.

Τα αιτήματα που τυχόν θα υποβληθούν από τους προφυλακισμένους, συνολικά έξι βουλευτές, θα εξεταστούν στις αρχές της εβδομάδος και η σχετική άδεια για τη μεταγωγή τους θα δοθεί από τον εισαγγελέα που είναι αρμόδιος για τις φυλακές, πριν από την έναρξη της σχετικής συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ή μη ψήφου εμπιστοσύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT