Γάμος στη Βενετία

5' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τέσσερις ολόκληρες μέρες διήρκεσε ο γάμος του 53χρονου Τζορτζ Κλούνεϊ με την 36χρονη Αμάλ Αλαμουντίν στην πόλη των Δόγηδων: για να καταστεί σαφές στη συνείδηση του παγκόσμιου κοινού -ειδικά των θαυμαστριών εκείνου- ότι «ο πιο περιζήτητος εργένης του Χόλιγουντ» είχε πλέον αποκατασταθεί.

Διάσημος και γόης ο γαμπρός, όμορφη και συμπαθεστάτη η νύφη, λαμπεροί οι προσκεκλημένοι (από τον Ματ Ντέιμον και τον Μπιλ Μάρεϊ μέχρι τον Μπόνο και τη Σίντι Κρόφορντ), ρομαντικό το σκηνικό: ήταν αναμενόμενο ο βενετσιάνικος υμέναιος να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα όλου του πλανήτη. Στη διάρκεια του γιορτινού τετραήμερου, ολοένα και περισσότερες πληροφορίες έρχονταν στη δημοσιότητα για το αδηφάγο κοινό.

Μάθαμε πολλά παραλειπόμενα: για τα είκοσι έργα τέχνης τα οποία η νύφη επέλεξε ώστε να κοσμούν την αίθουσα της δεξίωσης· για τον πρώτο χορό των νεονύμφων με το «Why Shouldn’t I?» του Κόουλ Πόρτερ· για τον έμπλεο συναισθημάτων λόγο που έβγαλε ο πατέρας του Τζορτζ, Νικ Κλούνεϊ, κάνοντας πολλούς από τους παρισταμένους να δακρύσουν για το γεγονός ότι το χέρι του γαμπρού έτρεμε τόσο πολύ από τη συγκίνηση, που δυσκολευόταν να κόψει την τούρτα.

Μάθαμε και άλλα, που άπτονται της οικονομικής διάστασης του γάμου: για τις δώδεκα πανάκριβες δημιουργίες υψηλής ραπτικής που επέλεξε η νύφη με τη βοήθεια της εκδότριας της Vogue, Αννα Γουίντουρ· για τα συμβόλαια εχεμύθειας που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία στα οποία διέμειναν το ζευγάρι και οι καλεσμένοι· για τα 100 κιβώτια τεκίλας Casamigos που εστάλησαν με ιδιωτικό τζετ από τη Νέα Υόρκη για το μπάτσελορ πάρτι· για το μενού του γαμήλιου δείπνου με τους αστακούς, τα σύκα και το εκλεκτό ιταλικό προσούτο (300 ευρώ το άτομο, χωρίς το αλκοόλ)· για τα λευκά λουλούδια του στολισμού (της εταιρείας Munaretto) που κόστισαν 200.000 ευρώ· για τους 400 άνδρες ασφαλείας που νυχθημερόν σχημάτιζαν αδιαπέραστο κλοιό γύρω από τους σελέμπριτι· για το στόλο των θαλάσσιων ταξί που ενοικιάστηκαν (600 ευρώ το δίωρο) για τις μετακινήσεις των διασήμων και μετέτρεψαν τα κανάλια σε μποτιλιαρισμένες λεωφόρους.

Μια γιορτή χωρίς εκπτώσεις

Το ζευγάρι δεν έκανε υποχωρήσεις και εκπτώσεις προκειμένου να πραγματοποιήσει το γάμο των ονείρων του. Το κόστος, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post, ανήλθε σε 10 εκατ. ευρώ (4 εκατ. κατ’ άλλους, πιο μετριοπαθείς, υπολογισμούς). Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς στον κόσμο, με «καθαρή αξία» η οποία ξεπερνά τα 140 εκατ. ευρώ, και με μια περιζήτητη δικηγόρο, που μιλάει με -και ενίοτε εκπροσωπεί- ηγέτες χωρών. 

«Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Αμάλ Αλαμουντίν παντρεύτηκαν κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής τελετής στη Βενετία», ανέφερε η ανακοίνωση του Σταν Ρόζενφελντ, εκπροσώπου Τύπου του ηθοποιού. Βέβαια, ιδιωτική επί της ουσίας η τελετή δεν ήταν. Πιο δημόσια δεν μπορούσε να γίνει. Οσα διημείφθησαν τις προηγούμενες ημέρες στη Βενετία σχεδόν κατάργησαν ακόμη και… τους παπαράτσι. Κανένα κλεμμένο στιγμιότυπο δεν υπήρξε. Το ζευγάρι έδωσε «στο πιάτο» σχεδόν τα πάντα σε εκατοντάδες φωτογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία που τους ακολουθούσαν, «σε μια εντυπωσιακή παράσταση θεάτρου του δρόμου», όπως σχολίασε ο Guardian.Το ερώτημα είναι: γιατί;

Οι συζητήσεις για το αν ο Αμερικανός σταρ θα προσπαθήσει να «αξιοποιήσει» τη δημοφιλία του κατεβαίνοντας στον πολιτικό στίβο δεν είναι καινούργιες. Ουδέποτε, άλλωστε, έκρυψε το πόσο τον ενδιαφέρει η πολιτική – ούτε τις προοδευτικές πεποιθήσεις του.  Οχι μόνο στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τον Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και έφτασε στο σημείο, πριν από δύο χρόνια, να συλληφθεί έξω από την πρεσβεία του Σουδάν στην Ουάσιγκτον σε διαδήλωση για την ανθρωπιστική κρίση στην πάμφτωχη αφρικανική χώρα.

Στον Λευκό Οίκο μέσω Καλιφόρνιας;

Τα σενάρια που εδώ και καιρό ακούγονται προβλέπουν ότι το 2018 ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα είναι υποψήφιος κυβερνήτης της Καλιφόρνιας με το Δημοκρατικό Κόμμα, στο δρόμο που χάραξε ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Και μάλιστα με το βλέμμα του στη Γερουσία και -γιατί όχι;- στον Λευκό Οίκο. Στο «κάδρο» η Αμάλ μπαίνει ως η δραστήρια, γοητευτική, επαγγελματικά επιτυχημένη σύζυγος που θα τον στηρίξει στα σχέδιά του.

Η κουβέντα αναζωπυρώθηκε στις αρχές του καλοκαιριού με ένα ρεπορτάζ του BBC, στο οποίο αναφερόταν ότι το ζεύγος Κλούνεϊ και Αλαμουντίν θυμίζει κατά πολύ τους Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον – για ευνόητους λόγους. Λάδι στη φωτιά έριξε, το ίδιο διάστημα, μια δήλωση της θείας του Κλούνεϊ στην Daily Mail. «O Τζορτζ σίγουρα θα είναι υποψήφιος για κάποιο αξίωμα. Ιδιαίτερα μετά το γάμο του με την Αμάλ, που θα του ανοίξει πολλές πόρτες», είπε η Στάρλα Κλούνεϊ. Μένει να δούμε αν θα επαληθευτεί. Αν κάποια πράγματα, πάντως, έχουν τη δική τους σημειολογία, θυμηθείτε την εντυπωσιακή κόκκινη τουαλέτα του Alexander McQueen (κολεξιόν 2011) που φορούσε η Αμάλ στο προ του γάμου πάρτι της: μια παραλλαγή της είχε φορέσει σε επίσημο δείπνο προς τιμήν του Κινέζου προέδρου στον Λευκό Οίκο η Μισέλ Ομπάμα…

Μια γυναίκα με μυαλό… Ρολς Ρόις

Τον περασμένο Απρίλιο, όταν ανακοινώθηκε ο αρραβώνας της με τον Τζορτζ Κλούνεϊ, πολλοί αναρωτήθηκαν αν η Αμάλ ήταν προετοιμασμένη για την υστερία που θα αντιμετώπιζε, για το ανηλεές κυνήγι της από τα μίντια. Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι διαψεύστηκαν στη Βενετία. Η δυναμική 36χρονη δικηγόρος, ειδικευμένη στο Διεθνές Δίκαιο και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του νέου της ρόλου ασκαρδαμυκτί: οι πόζες της στα κανάλια της βασιλεύουσας θύμιζαν έμπειρη σταρ του Χόλιγουντ.

Πόσα γνωρίζουμε, όμως, για την κυρία Κλούνεϊ, η οποία -αν επιβεβαιωθούν οι φήμες- σύντομα, ακόμη και μέσα στον Οκτώβριο, θα έρθει στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και να αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της χώρας μας στην προσπάθεια για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα;

Γεννήθηκε στον Λίβανο στις 3 Φεβρουαρίου 1978. Ο πατέρας της, Ραμζί Αλαμουντίν, ήταν καθηγητής (Business Studies) στο Πανεπιστήμιο της Βηρυτού, συνταξιούχος σήμερα, και η μητέρα της, Μπαρία, βραβευμένη δημοσιογράφος, ανταποκρίτρια της αραβόφωνης εφημερίδας Al Hayat – γυναίκα με ισχυρές γνωριμίες και επιρροή. Εχει μία αδελφή, την Τάλα, και δύο ετεροθαλείς αδελφούς από τον πρώτο γάμο του πατέρα της. Οταν ήταν δύο ετών, λόγω του εμφυλίου, η οικογένεια μετακόμισε στο Λονδίνο. Η Αμάλ γράφτηκε σε γαλλικό σχολείο. Σπούδασε Νομικά στην Οξφόρδη και έκανε το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Οσοι τη γνωρίζουν επιβεβαιώνουν ότι διαθέτει beauty and brains: ομορφιά και μυαλό. Μερικοί συνάδελφοί της, μάλιστα, κάνουν λόγο για «μυαλό… Ρολς Ρόις». Εργάζεται στη γνωστή νομική εταιρεία Doughty Street Chambers του Λονδίνου. Εχει, μεταξύ άλλων, υπερασπιστεί τον Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτή της σελίδας WikiLeaks, και την πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας Γούλια Τιμοσένκο (απέναντι στις κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας κατά τη συμφωνία αγοράς φυσικού αερίου). Υπήρξε σύμβουλος του πρώην γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για τον πόλεμο στη Συρία.

Λατρεύει τα σπορ και συγκεκριμένα το τζόκινγκ. Από το iPοd της δεν λείπουν ποτέ τα τραγούδια της Εϊμι Γουαϊνχάουζ. Το δίκτυο Al Arabiya την έχει βαφτίσει «Αν Χάθαγουεϊ της Αραβίας»! Κολλητή της είναι η επίσης δικηγόρος Φιλίπα Γουέμπ, με την οποία γνωρίστηκαν στη διάρκεια της θητείας τους στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. «Είναι εργατική, πιστή, έντιμη και πολύ καλή φίλη. Σε οποιαδήποτε προσωπική κρίση ή επαγγελματικό δίλημμα είναι ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο θα τηλεφωνήσω», έχει πει η Γουέμπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT