7 ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού

7 ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τσάι είναι δημοφιλές αφέψημα εδώ και αιώνες, όμως οι επιστήμονες το ανέδειξαν μόλις τα τελευταία χρόνια ως μία από τις τροφές με ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας. Τα αποτελέσματα των ερευνών συστήνουν να καταναλώνουμε τσάι καθημερινά για να επωφεληθούμε από τα πλεονεκτήματά του.

Καφεΐνη: Η καφεΐνη που περιέχεται σε όλα τα είδη τσαγιού μειώνει το ρίσκο εμφάνισης διαβήτη αλλά και ενισχύσει τον μεταβολισμό!

Πράσινο τσάι για καλύτερη όραση: Το πράσινο τσάι σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε το 2010 στο Hong Kong, επηρεάζει θετικά τον ιστό του ματιού χάρη σε ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που περιέχει.

Το αντιοξειδωτικό άσπρο τσάι: Το άσπρο τσάι περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά και μπορεί να βελτιώσει την ελαστικότητα και το κολλαγόνο. Βοηθάει στην αντιγήρανση αφού μπορεί να εμποδίσει την εμφάνιση ρυτίδων!

Μαύρο τσάι για την καρδιά: Το μαύρο τσάι περιέχει συστατικά που κρατά τις αρτηρίες διευρυμένες και διατηρεί την καρδιά μας σε καλή κατάσταση.

Κατά του καρκίνου: Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει τις αντικαρκινικές ιδιότητες του τσαγιού, αφού λειτουργεί ως συμπληρωματικό που διατηρεί τις λειτουργίες του οργανισμού στη μέγιστο.

Για γερά οστά: Τα πράσινο τσάι επηρεάζει θετικά την πυκνότητα των οστών είτε ακολουθούμε δίαιτα με πολλά ή λίγα λιπαρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT