Θερμή Κυριακή σε Ιταλία και Αγγλία

Θερμή Κυριακή σε Ιταλία και Αγγλία

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οχι δεν έγινε μόνο αποδιοπομπαίος τράγος για τη Ρόμα ο Κώστας Μανωλάς για την ανόητη αποβολή του στο προχθεσινό ντέρμπι με τη Γιουβέντους και την τιμωρία του με δύο αγωνιστικές, αλλά μετετράπη και σε… ήρωα στα μάτια των φίλων της ομάδας της ιταλικής πρωτεύουσας.

Ο Ελληνας διεθνής αμυντικός ενεπλάκη σε έναν αχρείαστο καβγά με τον Ισπανό ποδοσφαιριστή της Γιουβέντους Αλβαρο Μοράτα, αφήνοντας τη Ρόμα με 10 παίκτες (και στερώντας την από έναν από τους καλύτερούς της για έναν ακόμη αγώνα), κι ενώ η Γιουβέντους είχε μόλις σκοράρει το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση (τελικό σκορ 3-2) στο Τορίνο.

«Δεν μπορεί να είναι ο αστυφύλακας του Μοράτα, δεν γίνεται να παίρνει τον νόμο στα χέρια του» ήταν η δημόσια καταδίκη της ενέργειας του Μανωλά από τον προπονητή του, Ρούντι Γκαρσία, ωστόσο δεν συμφώνησαν μαζί του οι περισσότεροι οπαδοί των «τζιαλορόσι». Το Ιντερνετ βρίθει από προχθές επαινετικών σχολίων για τον Ελληνα παίκτη, και όχι για την ομολογουμένως καλή απόδοση που είχε σε αγώνα υψηλών απαιτήσεων, αλλά γιατί δεν δίστασε να δημιουργήσει επεισόδιο στην έδρα της μισητής για τους Ρωμαίους Γιουβέντους.

«Είσαι ένας από εμάς» έγραψαν αρκετοί οπαδοί της Ρόμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ μια οπαδός έγραψε ότι… μαγείρεψε σπανακόπιτα για να τιμήσει το νέο της ποδοσφαιρικό είδωλο!

Η οργή των Ρωμαίων έχει τη βάση της στην αρκετά ευνοϊκή διαιτησία που είχε στον αγώνα η Γιούβε, κάτι που έκανε τον Φραντσέσκο Τότι να εκραγεί: «Και τα τρία γκολ της Γιουβέντους ήταν άκυρα. Καλύτερα να παίζει μόνη της σε ένα δικό της πρωτάθλημα η Γιουβέντους» είπε ο αρχηγός της Ρόμα.

Αρνητικούς πρωταγωνιστές είχε και το κυριακάτικο ντέρμπι του Λονδίνου, όπου η Τσέλσι κατέβαλε με 2-0 την Αρσεναλ: Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο τεχνικός των «κανονιέρηδων» Αρσέν Βενγκέρ πετάχθηκε από τον πάγκο του για να διαμαρτυρηθεί για μαρκάρισμα στον Αλέξις Σάντσες, και ο ομόλογός του της Τσέλσι, ο Ζοζέ Μουρίνιο πήγε να τον εμποδίσει. Ο Αλσατός έσπρωξε τον Πορτογάλο ώσπου παρενέβη ο τέταρτος διαιτητής. Κανείς από τους δύο προπονητές μάλιστα δεν δήλωσε μετανιωμένος μετά τον αγώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή