«Ποτάμι»: αντεπίθεση μετά την κριτική

«Ποτάμι»: αντεπίθεση μετά την κριτική

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αντεπίθεση πέρασε χθες το «Ποτάμι» για την κριτική που δέχθηκε ο κ. Στ. Θεοδωράκης λόγω των θέσεων που εξέφρασε σε επίσκεψή του στον Αγιο Παντελεήμονα σχετικά με το μεταναστευτικό. «Είναι κωμικοτραγικό να μας ασκούν κριτική τα παλιά κόμματα που κατέστησαν τη χώρα ξέφραγο αμπέλι», έλεγαν συνεργάτες του, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «εκτός τόπου και χρόνου και τις προτάσεις που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο θέμα».

Και για να καταδείξει το «Ποτάμι» ποιο ήταν το πνεύμα των δηλώσεων Θεοδωράκη, χθες ανήρτησε στην ιστοσελίδα του το σύνολο των θέσεων που διατυπώθηκαν στον Αγ. Παντελεήμονα, προκαλώντας όλα τα κόμματα να πουν σε τι διαφωνούν. Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε «την ανάγκη οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα να μιλούν τη γλώσσα μας και να αποδέχονται τις ευρωπαϊκές αξίες», τάχθηκε υπέρ «του εξαναγκασμού των παράνομων οικονομικών μεταναστών να επιστρέφουν στις χώρες τους με τη συνδρομή της Ε.Ε.», εισηγήθηκε τη θεσμοθέτηση «της υποδοχής μόνο νομίμων μεταναστών ανάλογα με τις ανάγκες που έχουμε σε δουλειές και με το πόσους κάθε γειτονιά μπορεί να αντέξει» και πρότεινε «η Τοπική Αυτοδιοίκηση να βάζει τους κανόνες για το πόσοι μετανάστες μπορούν να ζουν σε μια περιοχή, ελέγχοντας επιπλέον πόσοι μένουν σε κάθε διαμέρισμα και υπό ποιες συνθήκες».

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι η στοχευμένη αυτή επίσκεψη του κ. Θεοδωράκη εντάσσεται σε μια νέα στρατηγική του να προβάλει τις προτάσεις του «Ποταμιού» συνομιλώντας με κατοίκους διαφόρων περιοχών της Αθήνας στους οποίους θα αναδεικνύει θέματα στα οποία εκτιμά ότι η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν θολό πολιτικό λόγο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT