Πρόβα Α1 μπάσκετ με Κύπελλο

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ρυθμούς Κυπέλλου μπαίνουν οι δέκα από τις 14 ομάδες της Α1 κατηγορίας, με δύο αγώνες που θα διεξαχθούν σήμερα και τους προημιτελικούς που έχουν προγραμματισθεί για μεθαύριο, αποτελώντας την πρόβα τζενεράλε για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, την ερχόμενη Κυριακή, αντί Σαββάτου, όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΣΑΚΕ.

Στο Κύπελλο (ολοκλήρωση δεύτερης φάσης), οι νικητές των σημερινών αγώνων, Αρη – ΑΕΚ (χωρίς Ράιτ και Νίκολιτς) στις 17.00 και Απόλλωνα – Κόροιβου (20.30), θα προκριθούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης και θα παίξουν, αντίστοιχα, στις έδρες της Νέας Κηφισιάς και του Πανιωνίου. Στα άλλα δύο ζευγάρια που είναι γνωστά από την κλήρωση, ο Παναθηναϊκός θα παίξει με τον Ολυμπιακό στο κεκλεισμένων θυρών ΟΑΚΑ και ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον ΚΑΟ Δράμας. Το πρώτο ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων στο Κύπελλο θα αποτελέσει και την τελική πρόβα επιπέδου Ευρωλίγκας, η οποία θα αρχίσει την επόμενη εβδομάδα. Οι «πράσινοι» έπαιξαν χωρίς τέσσερις βασικούς παίκτες τους (Φώτσης, Νέλσον, Μαυροκεφαλίδης, Γκιστ) στο τουρνουά «Αλεξάντερ Γκομέλσκι» και στον τελικό ηττήθηκαν από τη διοργανώτρια ΤΣΣΚΑ (75-46), ενώ τις δύο πρώτες εμφανίσεις του έκανε ο νεοαποκτηθείς Λεττονός Γιάνις Μπλουμς. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Ντούσκο Ιβάνοβιτς, έδωσε αναγκαστικά περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους μικρότερους ηλικιακά Ελληνες παίκτες, ενώ στον προημιτελικό του Κυπέλλου αναμένει την επιστροφή του Φώτση και του Γκιστ, που ένιωσε ενοχλήσεις στον ώμο.

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Ούνικς Καζάν (70-65) στο τουρνουά του Ρεθύμνου και έδειξε σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τους ότι διαθέτει υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας από τον Παναθηναϊκό, ενώ στο «βουβό» ντέρμπι θα απουσιάσουν μόνο οι Παπαπέτρου και Ντάρντεν, αφού θα παίξει ο Πρίντεζης. Οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους με τον ΟΤΕ TV για τη μετάδοση των εντός έδρας αγώνων τους στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ομάδα με παίκτες από την εφηβική ομάδα αναμένεται να παρατάξει ο Πανιώνιος στον εντός έδρας αγώνα του για την προημιτελική φάση Κυπέλλου, ύστερα από τις ραγδαίες εξελίξεις στα διοικητικά και την εκ βάθρων στελέχωση του προπονητικού επιτελείου. Ο Νίκος Λινάρδος είναι ο επικρατέστερος για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, ύστερα από την προφορική συμφωνία του Ηλία Λιανού με τους εκπροσώπους των «κυανέρυθρων» ακαδημιών και τον Χάρη Σταμούλη στη μεταβίβαση των μετοχών. Η επιτροπή σωτηρίας έχει αναλάβει την άμεση διευθέτηση της οφειλής προς τον πρώην παίκτη Ιβάν Ζορόφσκι (πιθανότατα σήμερα), ώστε να αρθεί η απαγόρευση απόκτησης ξένων παικτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT