Μετήχθη στις φυλακές Λάρισας ο Σταμπούλος

Μετήχθη στις φυλακές Λάρισας ο Σταμπούλος

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις φυλακές Λάρισας, αντί αυτών του Κορυδαλλού όπως είχε αρχικά αποφασιστεί, μετήχθη τελικά χθες το πρωί ο 31χρονος Αντώνης Σταμπούλος, που κατηγορείται για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα». Σύμφωνα με τη συνήγορό του Ιω. Κούρτοβικ, παρότι η εισαγγελική παραγγελία προέβλεπε εγκλεισμό του στον Κορυδαλλό, ο 31χρονος μεταφέρθηκε στη Λάρισα. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Σταμπούλος είχε δημοσιοποιήσει, μέσω του Indymedia, επιστολή στην οποία ανακοίνωνε την απόφασή του να προχωρήσει σε απεργία πείνας και δίψας αντιδρώντας στην επικείμενη μεταγωγή του στις φυλακές Λάρισας. Ανέφερε ότι «υπάρχει ισχυρή πίεση και προσπάθεια να με στείλουν σε κάποια άλλη μακρινή φυλακή, προς εξόντωση όχι τόσο δική μου (…) αλλά κυρίως της οικογένειάς μου που θα αναγκάζεται να ταξιδεύει ώρες για να με δει, αλλά και με στόχο να δυσχεράνουν το έργο της συνηγόρου. Πριν ακόμη μου αναγγείλουν πού θα με στείλουν, εγώ προειδοποιώ ότι δεν δέχομαι να πάω πουθενά αλλού εκτός από τον Κορυδαλλό».

Ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. απέφυγαν χθες να δημοσιοποιήσουν νεότερα ευρήματα ερευνών στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Επανέλαβαν την εκτίμηση ότι ο Σταμπούλος είναι παλαιό μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» και ότι το διαμέρισμα της οδού Καλλιφρονά επισκέπτονταν και άλλα άτομα (βλ. χθεσινό φύλλο της «Κ»). Επιπλέον, ιδιαίτερα πιθανό θεωρούν στην Αντιτρομοκρατική το ενδεχόμενο ο συλληφθείς να έχει συμμετάσχει (με τον Μαζιώτη) σε ένοπλες ληστείες τραπεζών και στη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ωστόσο, διευκρίνισαν ότι δεν έχουν προκύψει ευρήματα που να επιβεβαιώνουν την ανάμειξη του 31χρονου στις ενέργειες αυτές. Κατά μία εκδοχή, η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί αντιεξουσιαστές που είχαν προσαχθεί το 2002 μαζί με τον Σταμπούλο από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας.

Στο μεταξύ, προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι δύο νεαροί 26 και 30 ετών που την περασμένη Τετάρτη είχαν συλληφθεί σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κατηγορούνται για διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT