Σύντομα (7/10/14)

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αθήνα 13-14 Οκτωβρίου το 2ο Luxury Hospitality

To 2o συνέδριο Luxury Hospitality θα φιλοξενήσουν στην Αθήνα η The International New York Times και η Σχολή Ecole hôtelière de Lausanne στις 13 και 14 Οκτωβρίου. Φέτος, σε συνδυασμό με το συνέδριο Mediterranean Luxury Travel, το Luxury Hospitality θα συγκεντρώσει μια υψηλού επιπέδου αντιπροσωπεία από ιδιοκτήτες κρουαζιέρας και ξενοδοχείων, εκπροσώπους τουριστικών φορέων και εμπορικούς διευθυντές, επενδυτές, συμβούλους και προμηθευτές με σκοπό να συζητήσουν για τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας στην πολυτελή φιλοξενία. Ο Στέφεν Ντάνμπαρ-Τζόνσον, πρόεδρος της εταιρείας International New York Times, και ο καθηγητής Μισέλ Ροσά, γενικός διευθυντής της Ecole hôtelière de Lausanne, με αφορμή το Luxury Hospitality ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Σε συνέχεια του επιτυχημένου εναρκτήριου συνεδρίου στη Λωζάννη το 2013, είμαστε ευτυχείς που καλωσορίζουμε τους ομιλητές και συνέδρους στην Αθήνα για να διερευνήσουν αυτή την πολύπλοκη αγορά που είναι η πολυτελής φιλοξενία».

Ο Αντ. Σαμαράς επίσημος ομιλητής στο συνέδριο του ΣΕΤΕ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα είναι ο επίσημος ομιλητής του δείπνου της δεύτερης ημέρας του 13ου συνεδρίου του ΣΕΤΕ, Τουρισμός και Ανάπτυξη με θέμα «Τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της Ελλάδος: επενδύσεις και ανάπτυξη», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 20 και 21 Οκτωβρίου. Το συνέδριο θα εστιάσει τη θεματολογία του σε συγκεκριμένες προτάσεις, όσον αφορά την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στο ζήτημα της διασυνδεσιμότητας της Ελλάδας, στις απαιτούμενες επενδύσεις που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα και στις νέες τάσεις επικοινωνίας και προώθησης των τουριστικών προϊόντων. Στις εργασίες των δύο ημερών του συνεδρίου θα συμμετάσχουν σημαντικά στελέχη της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, όπως οι κ. Πίτερ Λονγκ (TUI Travel PLC), Χουάν Χοσέ Ριβέιρο (Principal, The Boston Consulting Group) και Τζον Τερσέκ (Royal Caribbean Cruises Ltd).

Νέο πακέτο ασφάλισης κατοικίας από τη Eurolife Ασφαλιστική. Το MultiHome Ευέλικτο παρέχει προστασία από ένα πλήθος κινδύνων που απειλούν μια κατοικία, δίνοντας τη δυνατότητα στον πελάτη να επεκτείνει την ασφάλισή του, αφού μπορεί να επιλέξει τον συνδυασμό καλύψεων που ταιριάζει στις ανάγκες του. Το νέο πακέτο παρέχει επίσης τη δυνατότητα στον συνεργάτη της Eurolife ERB Ασφαλιστικής να συνδυάζει ομάδες – πακέτα καλύψεων, ώστε να προσφέρει τη βέλτιστη λύση στον πελάτη. Με το MultiHome Ευέλικτο η Eurolife ERB Ασφαλιστική δημιουργεί ένα προϊόν που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών και της εποχής, από άποψη καλύψεων, ευελιξίας αλλά και κόστους –με ετήσια ασφάλιστρα από 125 ευρώ για 100.000 ασφαλισμένους κεφαλαίου– καθιστώντας το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό.

Επενδύσεις 1,5 δισ. σχεδιάζει η Πανγαία

Συνολικές επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ θα πραγματοποιήσει τα επόμενα χρόνια η Εθνική Παγναία Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία, όπως ανέφερε από το βήμα του συνεδρίου της Prodexpo ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αρης Καρυτινός. Οι επενδύσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα και σε χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης. Τον τελευταίο χρόνο, η Εθνική Πανγαία, όπως ανέφερε ο κ. Καρυτινός, έχει προχωρήσει σε επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ και με το συνολικό ύψος ενεργητικού να ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ η εταιρεία συγκαταλέγεται στις μεσαίες σε μέγεθος εταιρείες του κλάδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία εισαγωγής στο Χρηματιστήριο και εξετάζεται η καταλληλότερη χρονική περίοδος για να συμβεί αυτό.

Συνάντηση στελεχών του ΟΛΠ για χρήση LNG από τα πλοία

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο τον ανεφοδιασμό πλοίων με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) στη Μεσόγειο και την Αδριατική Θάλασσα πραγματοποίησαν χθες στελέχη του ΟΛΠ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Poseidon-Med, που είναι το πρώτο ευρωπαϊκό – διασυνοριακό έργο του είδους του. Η συνάντηση, η οποία περιλαμβάνει συνολικά 18 εταίρους και ολοκληρώνεται σήμερα, συντονίζεται από την Qenergy Europe και επιχειρεί να εξετάσει τους τρόπους εισαγωγής του εν λόγω καυσίμου στις θαλάσσιες μεταφορές. Απώτερος στόχος του έργου είναι να σχεδιαστεί μια ολοκληρωμένη αλυσίδα λιμανιών για τη χρήση του LNG ως καυσίμου από τα πλοία, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ενός δικτύου για τη μεταφορά και διανομή του αερίου, αλλά και τη δημιουργία μιας οργανωμένης και βιώσιμης αγοράς. Στο Poseidon-Med συμμετέχουν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιταλία, η Κροατία και η Σλοβενία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή