Δύο ελληνικές επαύλεις στο διεθνές δίκτυο της Small Luxury Ηotels

Δύο ελληνικές επαύλεις στο διεθνές δίκτυο της Small Luxury Ηotels

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον χώρο της ενοικίασης πολυτελών τουριστικών κατοικιών, αρχοντικών και βιλών ανεξάρτητων ή εντός μικρών ξενοδοχείων εισέρχεται το διεθνές δίκτυο μονάδων της Small Luxury Ηotels of the World με χαρτοφυλάκιο καταλύματα που ενοικιάζονται έως και 15.000 ευρώ τη βραδιά.

Το νέο προϊόν της SLH ονομάζεται Private Residences και στη συλλογή των πρώτων τουριστικών καταλυμάτων περιλαμβάνει δύο ελληνικές βίλες. Οι κρατήσεις στα καταλύματα της νέας συλλογής πολυτελών καταλυμάτων της SLH ξεκίνησε από αυτόν τον μήνα. Για τη δημιουργία του νέου προϊόντος η SLH έλαβε υπόψη της τις νέες τάσεις στην κατηγορία των πολυτελών διακοπών.

Ο ελληνικός προορισμός εκπροσωπείται στην πολυτελή συλλογή με τη Βelvedere Villa στη Μύκονο (3 σουίτες 7 ατόμων) η οποία ενοικιάζεται προς 6.750 ευρώ τη βραδιά και με την Εlounda Royal Spa Pool Villa (4 δωμάτια 8 ατόμων) στην Ελούντα, η οποία ενοικιάζεται προς 2.575 ευρώ τη βραδιά. Οι άλλες βίλες, τουριστικές κατοικίες, μικρές μονάδες, σαλέ και αρχοντικά της πολυτελούς συλλογής βρίσκονται σε Αυστρία, Μαλαισία, Μαλδίβες, Μεξικό, Φιλιππίνες, Ισπανία, Ταϊλάνδη και Βρετανία. Στις προς ενοικίαση βίλες ξεχωρίζει η Villa Del Mar (6 σουίτες 12 ατόμων) η οποία βρίσκεται στην Ισπανία και ενοικιάζεται προς 15.000 ευρώ τη βραδιά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρόσφατης ετήσιας έρευνας των SLH στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 13.000 μέλη του SLH Club απ’ όλο τον κόσμο, η ιδιωτικότητα και η αίσθηση οικειότητας αναδείχθηκε σε πάνω από το ένα τέταρτο από τους ερωτηθέντες ως η πιο σημαντική παράμετρος στη διαδικασία επιλογής προορισμού διακοπών πολυτελείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του πολυτελούς δικτύου Πολ Κερ σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι κατά την περυσινή και φετινή σεζόν καταγράφηκε μία ετήσια αύξηση σε ποσοστό 27% στον αριθμό των πολύ μικρών ξενοδοχείων (κάτω των 10 δωματίων) τα οποία επιθυμούσαν να ενταχθούν στα SLH. Το γεγονός αυτό, πρόσθεσε, αποδεικνύει ότι υπάρχει ένα σαφές αίτημα γι’ αυτό το είδος διαμονής και είναι αυτό το οποίο άνοιξε τον δρόμο για τη δημιουργία των Private Residences των SLH. Αντίστοιχα, παρόμοια τάση προέκυπτε και από τα στατιστικά στοιχεία των μελών του Club των SLH. Σύμφωνα με αυτά, το 2013 σημειώθηκε μια αύξηση της τάξης του 43% στον αριθμό των μελών του Club που ξοδεύουν πάνω από 750 δολ. ανά διανυκτέρευση. Ειδικότερα, πέρυσι, οι κρατήσεις με κόστος άνω των 750 δολ. ανά βραδιά έφθασαν τις 973 έναντι 679 που ήταν το 2012. Κατά την SLH η αύξηση του κόστους ανά διανυκτέρευση προκύπτει από τα μέλη του Club που κλείνουν στις ξενοδοχειακές μονάδες πολλά δωμάτια για τα μέλη των οικογενειών τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή