Στόχος της Interamerican η αναγνώρισή της ως «digital insurer»

Στόχος της Interamerican η αναγνώρισή της ως «digital insurer»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου υγείας ή η καταχώριση της ζημίας ενός αυτοκινήτου μέσω κινητού τηλεφώνου ή tablet και η απευθείας πρόσβαση του ασφαλιστή στον ηλεκτρονικό φάκελο του ασφαλισμένου, είναι μερικές από τις δυνατότητες που έχει αναπτύξει η Interamerican, στο πλαίσιο της στρατηγικής επιλογής να καταστεί διεθνώς η εταιρεία αναγνωρίσιμη ως «ψηφιακός ασφαλιστής» (digital insurer).

Οι πρωτοβουλίες αυτές συνδυάζονται με την ενίσχυση της απευθείας πώλησης προϊόντων από την ηλεκτρονική πλατφόρμα Anytime, μέσω της οποίας ασφαλίζεται το 45% του στόλου των αυτοκινήτων, ενώ η χρήση της διευρύνεται με τη δυνατότητα πώλησης προϊόντων υγείας. Η Interamerican επενδύει συστηματικά στην τεχνολογία, διαθέτοντας κατά μέσο όρο πάνω από 5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η πολιτική της εταιρείας αποσκοπεί στην αρτιότερη και απόλυτα σύγχρονη υποστήριξη των ασφαλιστικών συμβούλων, καθώς και στην πλήρη αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας με εφαρμογές στην εταιρική οργάνωση και τις λειτουργίες με γνώμονα την εστίαση στον πελάτη. Η προοπτική να καταστεί η εταιρεία ο ψηφιακός ασφαλιστής της ελληνικής αγοράς έως το 2020, ήταν ένα από τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση του κ. Ντέιβιντ Σάντερς, προέδρου του διεθνούς τμήματος της ACHMEA, με σαράντα στελέχη της διοίκησης της Interamerican, κατά την πρόσφατη περιοδεία του ανώτατου στελέχους του ολλανδικού ομίλου στις θυγατρικές εταιρείες.

Ηδη η Interamerican διαθέτει στους συνεργάτες της μοναδικές υπηρεσίες μέσω του «e-Office». Mε τη χρήση ενός κινητού τηλεφώνου, ενός tablet ή laptop, κάθε συνεργάτης μπορεί να διαχειριστεί συνολικά και κατά περίπτωση το χαρτοφυλάκιό του, τους πελάτες του, τις προμήθειές του, τις ανανεώσεις κ.λπ., από οποιοδήποτε τόπο βρίσκεται, κερδίζοντας χρόνο και μειώνοντας διαχειριστικά έξοδα.

Παράλληλα, έχει τη δυνατότητα να εκδίδει συμβόλαιο σε πραγματικό χρόνο σε όλους τους κλάδους ασφάλισης. Aκόμη και στους κλάδους στους οποίους παραδοσιακά απαιτείται αξιολόγηση ασφαλιστικού κινδύνου (underwriting), η Interamerican είναι μία από τις ελάχιστες ασφαλιστικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη που έχει αναπτύξει και διαθέτει στον συνεργάτη ένα πρωτοποριακό σύστημα, επιτυγχάνοντας να εκδίδονται σε ποσοστό 75% τα συμβόλαια χωρίς να απαιτείται καμία επαφή με το back-office της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή