Πρόσωπα: Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης 2014 στον Μάκη Τσίτα

Πρόσωπα: Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης 2014 στον Μάκη Τσίτα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα εγκανιάζεται το περίπτερο της Ελλάδας στη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, αλλά ήδη έφτασε η είδηση της βράβευσης του συγγραφέα Μάκη Τσίτα για το το μυθιστόρημά του «Μάρτυς μου ο Θεός» (εκδ. Κίχλη, 2013), που έλαβε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης 2014. Την ανακοίνωση έκανε χθες στη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης η αποχωρούσα επίτροπος για θέματα πολιτισμού Ανδρούλα Βασιλείου. Η επιλογή έγινε από 13 χώρες που μετέχουν στο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη».

… Διέκοψε την περιοδεία του στις ΗΠΑ για λόγους υγείας ο ακούραστος και πάντα ιδιαίτερα δημοφιλής βασιλιάς των μπλουζ ΒΒ Κing (φωτ.). Μετά τη συναυλία που έδωσε στο Σικάγο, δήλωσε αδυναμία και ακύρωσε τις επόμενες οκτώ εμφανίσεις. Ο BB King είναι 89 ετών και πάσχει ήδη από διαβήτη τύπου ΙΙ. Η διάγνωση ήταν αφυδάτωση και υπερκόπωση. Τον περασμένο Απρίλιο, η εμφάνισή του στο Σεντ Λούις είχε απογοητεύσει το κοινό, και ο ίδιος ο μουσικός εξέφρασε δημοσίως τη συγγνώμη του.

… Στην Αθήνα έρχεται ο Σκωτσέζος συγγραφέας, δημιουργός πολλών μπεστ σέλερ της νουάρ λογοτεχνίας Φίλιπ Κερ (φωτ.). Με την πιο πρόσφατη επιτυχία του «Ανθρωπος χωρίς ανάσα» και στα ελληνικά (εκδ. Κέδρος), ο 58χρονος Φίλιπ Κερ θα συναντήσει το κοινό του στο Public Cafe, της πλατείας Συντάγματος, τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, ώρα 8.30 μ.μ. Μαζί του θα συζητήσουν οι δημοσιογράφοι Αντώνης Πανούτσος και Μάκης Προβατάς. Αλλα βιβλία του Φίλιπ Κερ: «Μοιραία Πράγα», «Η τριλογία του Βερολίνου», «Γερμανικό ρέκβιεμ» κ.ά. Ολα από τις εκδόσεις Κέδρος.

… Eμφάνιση-έκπληξη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, έκανε χθες η Κοντσίτα Βουρστ (φωτ.). Προσκεκλημένη από μέλη του Κοινοβουλίου προερχόμενα από πέντε διαφορετικές ομάδες, η νικήτρια του διαγωνισμού της Eurovision τραγούδησε για μία ώρα χθες το μεσημέρι. Ο σκοπός της παρουσίας της ήταν να δοθεί δημοσιότητα, αλλά και να καλλιεργηθεί κλίμα υπέρ της οδηγίας κατά της ομοφοβίας και των διακρίσεων βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού, η οποία θα περάσει προς ψήφιση τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή