Αποκτήστε λαμπερό δέρμα με σωστή απολέπιση

Αποκτήστε λαμπερό δέρμα με σωστή απολέπιση

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To δέρμα ανανεώνει καθημερινά τα κύτταρα του σώματός μας, δημιουργώντας καινούργια. Ωστόσο τα νεκρά κύτταρα δεν απομακρύνονται από μόνα τους παρά μόνο με τον ιδρώτα. Αν επιθυμείτε να έχετε φρέσκο και απαλό δέρμα όλο το χρόνο τότε πρέπει να κάνετε συχνά απολέπιση, δηλαδή μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλών ειδών απολεπιστικά προϊόντα που βοηθούν να «ξεφορτωθούμε» τα νεκρά κύτταρα και ενυδατώνουν σε βάθος. Μπορείτε βέβαια να φτιάξετε μόνες σας μια σπιτική μάσκα για απολέπιση χρησιμοποιώντας τα σωστά υλικά.

1.Φυσικά ζάχαρη. Η ζάχαρη εισχωρεί στο δέρμα και απομακρύνει οποιοδήποτε νεκρό οργανισμό έχει «απομείνει» στην επιδερμίδα

2.Μέλι. Το μέλι  κάνει το δέρμα σας πιο απαλό,έχει επουλωτικές ιδιότητες και είναι τονωτικό για την επιδερμίδα.

3. Βρώμη. Οι νιφάδες βρώμης είναι ιδανικές για την απολέπιση σε δέρματα με έντονη ευαισθησία και ερεθισμό. Απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους από το δέρμα αφήνοντας το μαλακό και λαμπερό.

4. Ράσπα ή ελαφρόπετρα. Είναι ιδανικά και τα δυο για την απολέπιση των πελμάτων και ειδικά των φτερνών που παρουσιάζουν έντονη ξηρότητα.

Μην ξεχνάτε πως η καλύτερη στιγμή για απολέπιση είναι η ώρα του μπάνιου. Αν θέλετε να δείτε την επιδερμίδα σας να λάμπει και να είναι πιο απαλή από ποτέ, κάντε απολέπιση μία με δύο φορές την εβδομάδα απολαμβάνοντας ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο. Αφήστε τους ζεστούς υδρατμούς να πλημμυρίσουν τον χώρο (σαν να βρισκόσασταν μέσα σε ένα χαμάμ) και κάντε ένα απαλό μασάζ με το scrub που έχετε ετοιμάσει. Αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό!

Σοφία Χρήστου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT