Kόβει ταχύτητα η πτώση τιμών των κατοικιών

Kόβει ταχύτητα η πτώση τιμών των κατοικιών

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκε κατά το φετινό δεύτερο τρίμηνο η επιβράδυνση του ρυθμού υποχώρησης των τιμών των κατοικιών, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η πτώση σε ετήσια βάση διαμορφώθηκε σε 7,3%, τη στιγμή που η αντίστοιχη κάμψη κατά το πρώτο τρίμηνο είχε αγγίξει το 8,5%. Αντίστοιχα, στο σύνολο του 2013, η πτώση των τιμών των κατοικιών ήταν της τάξεως του 10,3%, ένα ακόμα δείγμα ότι πλέον η αγορά οδεύει προς την ολοκλήρωση του πτωτικού της κύκλου, έστω κι αν αυτό αναμένεται πλέον να συμβεί εντός του 2015.

Σύμφωνα με την ΤτΕ, η μείωση των τιμών κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του έτους διαμορφώθηκε σε 6,1% για τα νεόδμητα και 8% για τα παλιά διαμερίσματα, όταν κατά το πρώτο τρίμηνο, η αντίστοιχη υποχώρηση διαμορφώθηκε σε 7,8% και 8,9% για νέα και παλιά διαμερίσματα. Εν τω μεταξύ, σε χθεσινή της έκθεση για την πορεία των τιμών των κατοικιών στην Ε.Ε., η Eurostat ανέφερε ότι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο οι τιμές στην Ευρωζώνη κατέγραψαν ανοδική πορεία κατά το φετινό δεύτερο τρίμηνο, έπειτα από έξι διαδοχικούς μήνες πτώσης.

Ειδικότερα, οι τιμές των κατοικιών στις 18 χώρες-μέλη της Ευρωζώνης ενισχύθηκαν κατά 0,9% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ παρέμειναν αμετάβλητες σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT