Ελκυστικές ξενοδοχειακές τιμές τον Οκτώβριο

Ελκυστικές ξενοδοχειακές τιμές τον Οκτώβριο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αύξηση εμφανίζουν οι on-line ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα και την Αθήνα τον Οκτώβριο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι παραμένοντας, όμως, σε χαμηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο των τιμών στην Ευρώπη και των άμεσα ανταγωνιστικών προορισμών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Trivago, η μέση on-line ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο διαμορφώνεται στην Ελλάδα στα 101 ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 14,7% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2013 και στην Αθήνα στα 104 ευρώ εμφανίζοντας αύξηση κατά 19,5%. Στους άμεσα ανταγωνιστικούς προορισμούς με την Ελλάδα οι ξενοδοχειακές τιμές παραμένουν σε υψηλότερα επίπεδα. Στην Τουρκία η μέση ξενοδοχειακή τιμή διαμορφώνεται στα 117 ευρώ, στην Κύπρο στα 110 ευρώ και στην Ισπανία στα 106 ευρώ. Ο μέσος όρος των ξενοδοχειακών τιμών στην Ευρώπη γι’ αυτό τον μήνα διαμορφώνεται στα 126 ευρώ.

Η Τrivago σε άλλη της έρευνα διαπιστώνει πως η Ελλάδα για τον Οκτώβριο διαθέτει ελκυστικές ξενοδοχειακές τιμές, ιδανικές θερμοκρασίες και μεγάλη ηλιοφάνεια για διακοπές. H μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών στη λίστα με τους δέκα προτεινόμενους προορισμούς στην Ευρώπη που συγκεντρώνουν ιδανικές θερμοκρασίες με χαμηλές τιμές αυτή την εποχή περιλαμβάνει τέσσερις από την Ελλάδα. Ως πρώτη επιλογή αναφέρει την περιοχή Κέφαλο στην Κω, όπου έχει μέση θερμοκρασία 22 βαθμούς Κελσίου και μέση ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο 31 ευρώ. Στην έκτη θέση βρίσκεται η Περίσσα στη Σαντορίνη, όπου με μέση θερμοκρασία 23 βαθμούς Κελσίου η μέση ξενοδοχειακή τιμή είναι 49 ευρώ. Στην έβδομη θέση κατατάσσεται η Σταλίδα στη Κρήτη, όπου με μέση θερμοκρασία 23 βαθμούς Κελσίου η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 52 ευρώ. Στη δέκατη θέση βρίσκονται τα Μάλια της Κρήτης, όπου με μέση θερμοκρασία 23 βαθμούς Κελσίου η μέση τιμή είναι 57 ευρώ. Στη λίστα των δέκα προτεινόμενων ευρωπαϊκών προορισμών συγκαταλέγονται επίσης δύο στην Πορτογαλία και από ένας σε Τουρκία, Ισπανία, Βουλγαρία και Μαυροβούνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή