Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Coca-Cola HBC

Πτώση κερδών 11%

Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε ο όγκος των συναλλαγών της Coca-Cola HBC για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε. Ειδικότερα μεταβιβάστηκαν περισσότερες από 250.000 μετοχές, με τη μετοχή να υποχωρεί 0,65% στις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις. Η εταιρεία είναι από τις πρώτες που θα ανακοινώσει αποτελέσματα 9μήνου στις αρχές Νοεμβρίου.

Αύξηση 6% σε επίπεδο β΄ τριμήνου, αλλά πτώση 11% στο α΄ εξάμηνο εμφάνισαν τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη της Coca-Cola HBC.

ΟΤΕ

Προσφορά 100 εκατ.

Εβδομαδιαία κέρδη 0,96% κατέγραψε η μετοχή του ΟΤΕ. H εισηγμένη ανέλαβε από την ΟΥΕΦΑ τα δικαιώματα της τηλεοπτικής μετάδοσης της διοργάνωσης του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ για την περίοδο 2015-2018. Ο Οργανισμός εκτιμάται ότι πραγματοποίησε προσφορά της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ προκειμένου να διεκδικήσει τα συγκεκριμένα δικαιώματα. Το τίμημα του ΟΤΕ είναι αυξημένο κατά περίπου 35% σε σχέση με το αντίστοιχο που δόθηκε την προηγούμενη περίοδο 2012-2015.

Revoil

Ζημίες 1,36 εκατ. ευρώ

Ζημιές αναμένεται ότι θα καταγράψει και το 2014 η εισηγμένη εμπορική εταιρεία πετρελαίου Revoil. H μετοχή στη διάρκεια της εβδομάδας υπέστη συνολικές απώλειες 16,28%. Η κατάρρευση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών έχει σοβαρές επιπτώσεις στον κλάδο και κυρίως στη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης όπου η νέα περίοδος διανομής ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη 15 Οκτωβρίου. Σε επίπεδο αποτελεσμάτων μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ο όμιλος το πρώτο εξάμηνο του 2014 έκλεισε με ζημιές 1,36 εκατ. ευρώ.

ΓΕΚΕ

Επενδύσεις 3,5 εκατ.

Eβδομαδιαία κέρδη 15% κατέγραψε η μετοχή της ΓΕΚΕ που ελέγχει το ξενοδοχείο President στην Αθήνα. Ηδη η εταιρεία από τις αρχές του χρόνου υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 3,5 εκατ. που αφορά εργασίες περαιτέρω εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του ξενοδοχείου President. Το 80% της επένδυσης έχει χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια και κατά 20% (700 χιλιάδες ευρώ) μέσω επιδότησης. Στατιστικά να αναφέρουμε ότι την πενταετία 2009-2013, συνολικά 87 ξενοδοχειακές μονάδες της Αττικής διέκοψαν τη λειτουργία τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT