Κοστίζει η ασφάλεια στη Βραζιλία

Κοστίζει η ασφάλεια στη Βραζιλία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η οικονομία της Βραζιλίας να βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο οι τιμές των πολυτελέστερων κατοικιών σε πόλεις όπως το Σάο Πάολο έχουν ενισχυθεί κατά 10% από τις αρχές του έτους.

Κατά τους αναλυτές, η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι εύποροι Βραζιλιάνοι αναζητούν ασφαλέστερες γειτονιές για την εγκατάστασή τους, καθώς η εγκληματικότητα βρίσκεται στα ύψη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένες συνοικίες του Σάο Πάολο, που χαρακτηρίζονται από υψηλό βιοτικό επίπεδο, η τιμή πώλησης ενός διαμερίσματος έχει αγγίξει πλέον τα 8.400 ευρώ/τ.μ. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις ακινήτων με θέα, το κόστος μπορεί να προσεγγίσει ακόμα και τα 9.500 ευρώ/τ.μ.

Πάντως, ανοδικά κινείται συνολικά η αγορά κατοικίας της χώρας, καθώς από την αρχή του έτους οι τιμές αυξάνονται κάθε μήνα με ρυθμό της τάξεως του 0,64%, έστω κι αν ο ρυθμός αυτός υπολείπεται σημαντικά σε σχέση με τον αντίστοιχο ρυθμό ανόδου των τιμών του 2011, όταν η αγορά βρισκόταν στο ζενίθ της. Τότε, η ανά μήνα αύξηση άγγιζε το 2,3%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή