Κολλέγιο Βακαλό Art & Design: Θεωρία και πρακτική της φωτογραφίας

Κολλέγιο Βακαλό Art & Design: Θεωρία και πρακτική της φωτογραφίας

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια εικόνα χίλιες λέξεις! Μας αρέσει να το επαναλαμβάνουμε, αλλά δεν συνειδητοποιούμε ότι στο μυαλό αυτού που φτιάχνει την εικόνα, οι χίλιες λέξεις πρέπει ήδη να υπάρχουν. Όπως ακριβώς δεν συνειδητοποιούμε ότι επειδή πια βγάζουμε πολύ εύκολα φωτογραφίες και τις μοιραζόμαστε με φίλους και γνωστούς, δεν γινόμαστε αυτόματα φωτογράφοι. Η φωτογραφία είναι μια τέχνη – που γίνεται όλο και πιο απαιτητική όσο αυξάνονται οι ευκολίες που δίνει η τεχνολογία.

Μια μεθοδική μύηση στη φωτογραφική τέχνη προσφέρει από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος το Κολλέγιο Βακαλό Art & Design, με υπεύθυνους τον Γιώργο Δεπόλλα, την Ελένη Μαλιγκούρα, τον Χρήστο Φιλιππούση και τον Γιώργο Μαχιά.

Το μονοετές Εργαστήριο Φωτογραφίας έρχεται να καλύψει το κενό που υπάρχει ανάμεσα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την απλή μεταλυκειακή κατάρτιση, απευθυνόμενο σε άτομα που επιθυμούν να αποκτήσουν ουσιαστικές και ολοκληρωμένες γνώσεις φωτογραφίας από τεχνική, καλλιτεχνική και θεωρητική άποψη. Παράλληλα, το Εργαστήριο αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός δημιουργικού προβληματισμού γύρω από τη σχέση φωτογραφίας, οπτικών τεχνών (γενικότερα) και τεχνολογίας, ενώ συγχρόνως παρέχει ένα περιβάλλον ελεύθερης έκφρασης και πειραματισμού, απαραίτητο για τη διαμόρφωση προσωπικού ύφους.

Τα διδασκόμενα μαθήματα καλύπτουν όλο το γνωστικό υπόβαθρο που απαιτείται για τη δημιουργική ή επαγγελματική ενασχόληση με τη φωτογραφία, όπως την τεχνολογία της μηχανής και των εξαρτημάτων, το κάδρο και τη γωνία λήψης, το χειρισμό του φωτός, την ψηφιακή φωτογραφία και την επεξεργασία της εικόνας, την αξιοποίηση των φωτογραφιών (φάκελος/portfolio, έκθεση, έκδοση), τις κύριες θεματικές κατηγορίες (αφαίρεση, χώρος, άνθρωπος, αντικείμενα), καθώς και την ιστορία, τα είδη και τις θεωρητικές προσεγγίσεις της φωτογραφίας.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι σπουδαστές παίρνουν βεβαίωση παρακολούθησης, και παρουσιάζουν τα έργα τους σε έκθεση που διοργανώνεται στον εκθεσιακό χώρο του Κολλεγίου.

Διάρκεια: 30 εβδομάδες (Νοέμβριος-Ιούνιος)

Μαθήματα: 2 φορές την εβδομάδα από 4 ακαδημαϊκές ώρες, Δευτέρα και Τετάρτη 18:00-21:00

Περισσότερα εδώ: http://vakalo.gr/sitegr/?page_id=4689

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή