Πώς να ‘συνέλθετε’ μετά από ένα τσακωμό

Πώς να ‘συνέλθετε’ μετά από ένα τσακωμό

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είτε πρόκειται για καυγά με τον σύντροφό μας είτε με αγαπημένα πρόσωπα, τους φίλους μας ή τους συγγενείς μας, η συμφιλίωση είναι μερικές φορές πιο δύσκολη. Οι βαριές κουβέντες που ξεστομίζουμε- και συνήθως ποτέ δεν εννοούμε- και η ένταση που δημιουργείται, κάνουν το πρώτο βήμα για συμφιλίωση πολύ αμήχανο. Πώς θα πάρετε πίσω ατάκες όπως «να φύγεις από το σπίτι», «δεν σε αγαπώ», «μακάρι να μη σε γνώριζα»;

Οι πρώτες μας σκέψεις είναι ότι δύσκολα μπορείτε να υποκριθείτε και οι δύο ότι δεν έγινε τίποτα, ενώ αναρωτιέστε αν τα όσα είπατε χάλασαν τη σχέση σας ανεπανόρθωτα. Τι πρέπει να κάνετε μετά από ένα τσακωμό;

1. Πάρτε την ευθύνη: Αν παραμερίσετε τον εγωισμό σας και πείτε αμέσως στον άλλο ότι φέρετε εξολοκλήρου την ευθύνη για τον τσακωμό, τότε θα έχετε την προσοχή του άλλου. Δείξτε ότι μετανιώσατε για όσα είπατε και μην πάρετε αμυντική στάση. Η πιο λάθος κίνηση είναι να κατηγορήσετε τον άλλο ενώ το μόνο που θέλει να ακούσει είναι τη συγγνώμη σας!

2. Αντιμετωπίστε την κατάσταση: Μην αποφύγετε την επικοινωνία αλλά προσπαθήστε να ξεκαθαρίσετε αμέσως την κατάσταση. Αποφύγετε συζητήσεις για το ποιος φταίει και εστιάστε στην επίλυση του προβλήματος που σας έκανε να καυγαδίσετε.

3. Μιλήστε με ηρεμία για το πρόβλημά σας, ώστε να μην χρειαστεί να τσακωθείτε ξανά στο μέλλον για το ίδιο θέμα. Η λογική του ‘τα βάζουμε κάτω από το χαλάκι’ δεν λειτουργεί μακροπρόθεσμα.

4. Βρείτε τρόπους ώστε να επικοινωνείτε στο μέλλον με κατανόηση και σεβασμό ώστε να μην οδηγείστε εύκολα σε καυγάδες. Επειδή διαφωνείτε σε κάτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να τσακωθείτε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή