Πεδία σύγκλισης Τσίπρα – Καμμένου

Πεδία σύγκλισης Τσίπρα – Καμμένου

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ελάχιστο πεδίο σύμπλευσης ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων προσδιόρισαν χθες οι επικεφαλής των δύο κομμάτων, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος αντίστοιχα. Η διαχείριση του ζητήματος των «κόκκινων» δανείων και το θέμα της προεδρικής εκλογής είναι τα σημεία στα οποία τέμνονται οι προσεγγίσεις τους, με τον κ. Τσίπρα να αφήνει στις δηλώσεις του ανοιχτό το περιθώριο διεύρυνσης της συνεργασίας. Αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε «αναγκαία σύγκλιση απόψεων διαφορετικών δυνάμεων, από διαφορετικές οπτικές γωνίες, προκειμένου να σταματήσει η καταστροφική πολιτική του Μνημονίου άμεσα και να προχωρήσουμε στην ανόρθωση της οικονομίας».

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει την πρόταση των ΑΝΕΛ για τα «κόκκινα» δάνεια, εφόσον έρθει στη Βουλή. Ανοιχτό το ενδεχόμενο ευρύτερης συμπόρευσης άφησε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι «μπορούμε να βρούμε τα κοινά σημεία κρατώντας ο καθένας τις δικές του “κόκκινες” γραμμές για να προχωρήσουμε στο αύριο».

Εν τω μεταξύ, σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε χθες η αντιπαράθεση για τις αναφορές σε χρηματισμό βουλευτών σε σχέση με την προεδρική εκλογή. Ο κ. Π. Σκουρλέτης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας (ΑΠΕ) ότι «ο κ. Σαμαράς είναι εκείνος ο πολιτικός αρχηγός που τουλάχιστον μετά το ’74 έχει κατηγορηθεί ανοικτά για τέτοιες πρακτικές. Και αναφέρομαι στη διένεξή του, που είχε ως αποτέλεσμα και την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993». Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Καλαντζής θέλησε χθες να αντιστρέψει τις καταγγελίες Σκουρλέτη, λέγοντας (Real) ότι «όποιοι από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητοι καταψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά κατεβούν ως υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αργυρώνητοι». Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα, Ν. Παππάς, ξεκαθάρισε ότι όποιος ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας «κόβει τις γέφυρες συνεργασίας μαζί μας».

Κλίμα ακραίας πολωτικής αντιπαράθεσης επικράτησε και κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων χθες στη Βουλή, όπου ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι πήρε δάνειο 14 εκατ. ευρώ μέσα στο 2013. Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλη, ο οποίος είπε ότι «μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος» είναι «προσδεμένο με επιχειρηματικά συμφέροντα… και έχει σχέση "δούναι και λαβείν" κάτω από το τραπέζι». Πέραν τούτου, όμως, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατήγγειλε ότι «κάποια κόμματα» εν μέσω κρίσης έλαβαν δάνεια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT